Mahsur kalan keçileri, AFAD ekibi kurtardı

Tunceli’de mahsur kalan keçiler, arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.Tunceli’nin Pülümür ilçesinde üç günden bu yana çıktıkları kayalıktan inemeyen keçileri kurtarmak için arama kurtarma ekipleri devreye girdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahsur kalan keçileri, AFAD ekibi kurtardı

Tunceli’de mahsur kalan keçiler, arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde üç günden bu yana çıktıkları kayalıktan inemeyen keçileri kurtarmak için arama kurtarma ekipleri devreye girdi.
Pülümür'de hayvancılıkla uğraşan Ali Rıza Bektaşoğlu'na ait üç keçi, çıktıkları sarp kayalıktan üç günden bu yana inemedi. Keçileri çıktıkları kayalıktan kendi çabalarıyla indirmeyi başaramayan Bektaşoğlu, çareyi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü aramakta buldu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri gelen ihbar üzerine keçileri mahsur kaldıkları kayalıktan indirmek için harekete geçti.
Olay yerine gelen ekipler, bir saatlik tırmanışın ardından keçilerin mahsur kaldığı kayalığa ulaşırken, burada üç saat boyunca halatlarla gerçekleştirilen kurtarma çalışması sonucu üç keçiyi mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı.
Keçilerinin üç günden bu yana kayalıklarda mahsur kaldığını belirten Ali Rıza Bektaşoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü araması üzerine ekiplerin keçilerini kurtardığını söyledi. Bektaşoğlu, keçilerine kurtaran ekiplere teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar