Mahmud Abbas: İsrail, Filistinlilerin birlik olmasını istemiyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Filistinliler arasında uzlaşı ve birliği istemediğini söyledi. Desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Abbas, "Vizyonumuz bir, görüşümüz bir." dedi. İstanbul'a gelen Mahmud Abbas, Atatürk...

Google Haberlere Abone ol
Mahmud Abbas: İsrail, Filistinlilerin birlik olmasını istemiyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Filistinliler arasında uzlaşı ve birliği istemediğini söyledi. Desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Abbas, "Vizyonumuz bir, görüşümüz bir." dedi.

İstanbul'a gelen Mahmud Abbas, Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Görüşmenin ardından Gül ve Abbas, ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye'yi Filistin meselesinde temel olarak gördüklerini söyleyen Abbas, "Her zaman olduğu gibi Türkiye ile iletişim ve bağlantılarımızı devam ettiriyoruz. Sürekli Türkiye ile istişarelere devam edeceğiz. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler çabalarımıza ilişkin olarak Türkiye’nin bize desteği onur verici bir roldür. Bu gelişmelerden sonra uluslararası örgütlere üyelik olsun onun akabinde Filistinliler arasında uluslararası uzlaşı oldu ve Filistinliler arasında hükümet kuruldu. İsrail, Filistinliler arasındaki uzlaşı ve birliği istemiyor. Keza aynı şekilde İsrail, Birleşmiş Milletler ve uluslaraarası örgütlere üyeliğimizi istemiyor. Bu yüzden başkenti Kudüs olmak üzere bağımsız Filistin devleti kurulmaması için İsrail sürekli bahaneler üretiyor." şeklinde konuştu.

Gazze'deki olayların başlangıcına değinen Abbas, "Esasında olaylar, Muhammed Abuhıdeyr isimli Filistinlinin yakalanması ile başladı. Halihazırda saldırılar gerçekleşti. Biz bütün dünya ülkeleri, Araplar ve ABD başta olmak üzere hepsiyle ateşkes sağlanması için yoğun çabalarımızı sürdürüyoruz. Batı Şeria'da Filistinliler ile İsrail arasında çatışmalar devam etmektedir. Tabii ki bizim talebimiz üzerine Mısırlı kardeşlerimiz ateşkes sağlanması ve görüşmelere geçilmesi konusunda bir girişimde bulundular. İsrail tarafı bunu kabul etti. Biz de Filistinliler kabul etmemiz gerekir ki İsrail’i zor durumda bırakalım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tüm sözlerine katıldığını belirten Abbas, "Vizyonumuz bir, görüşümüz bir. Türk hükümetinin bize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar