Mahalleyi su bastı, ulaşım botla sağlandı

Bursa’da da etkili olan sağanak yağış, yer yer su baskınlarına neden oluyor. Ulaşım başta olmak üzere hayatı olumsuz etkileyen yağmur sebebiyle bir caddede ulaşım botlarla sağlandı. Merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Okul...

Google Haberlere Abone ol
Mahalleyi su bastı, ulaşım botla sağlandı

Bursa’da da etkili olan sağanak yağış, yer yer su baskınlarına neden oluyor. Ulaşım başta olmak üzere hayatı olumsuz etkileyen yağmur sebebiyle bir caddede ulaşım botlarla sağlandı.

Merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Okul Caddesi yağmur suları sebebiyle adeta göle döndü. Altyapı yetersizliği sebebiyle cadde su ile kaplanınca bazı vatandaşlar ulaşımı botlarla sağladı. İşe gitmek için servis durağına gidemeyen vatandaşlar karşı tarafa geçirilirken, eve gidemeyenler de aynı yöntemle evlerine ulaştırıldı. Bot sahipleri son günlerde her yağmurda bu görüntülerin yaşandığını söyledi. Mahallede bazı dükkan ve evleri de su bastı.

RÖGARLAR YÜKÜ KALDIRMIYOR

Küçükbalıklı mahalle muhtarı Cemil Aksu, Yeşilova ile Başara mahallesinin yağmur giderinin Küçükbalıklı’ya bağlandığı için su baskınları yaşandığını anlatırken, "Ayrıca doğalgaz hattının üzerinden geçiyor buranın gideri. Yakın zamanda BUSKİ gelecek ve orayı açarak yağmur suyunun rögarlarını genişletecek ve bu sıkıntı bitecek. Vatandaşın bu telaşı normal bu gün aşırı yağmur yağdığı için biraz sıkıntı oldu. Başka bir şey yok." dedi.

Su basan tuhafiye dükkanı sahibi ise Semra Akgül ise yaklaşık bin 500 liralık zararı olduğunu belirterek, "Giderler tıkalı ve normal su da değil lağım suyu, her taraftan dükkanı su bastı. Bir haftada bu üçüncü su baskını, eşyalarımızın alttakiler hepsi battı. Şu anda en az bin 500 liralık bir zararım var." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da su baskınlarından yıldıklarını dile getirirken şunları aktardı: "Ben 27 yıldır bu sokakta oturuyorum, burası taşıyordu ama bu kadar olmuyordu. Osmangazi Belediyesi burada seçim startı olarak asfalt attı ve burası tıkanmaya başladı. Son asfalttan sonra burası üç kez tıkandı. Bugün ise elbise satıcısının dükkanını bastı. Vatandaşlar servise yetişemediler, işe gidemediler eve gidemediler."

CİHAN

Yorumlar