Mahalle halkı gölette nöbet tutuyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ören Mahallesi Kavucaktaş mevkiinde oturan mahalleli, gölet bölgesinde boğulma yaşanmaması için nöbet tutuyor. Mahalleli balık tutmak için gelen gençleri suya girmemeleri yönünde ikaz ediyor. Ereğli'ye bağlı...

Google Haberlere Abone ol
Mahalle halkı gölette nöbet tutuyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ören Mahallesi Kavucaktaş mevkiinde oturan mahalleli, gölet bölgesinde boğulma yaşanmaması için nöbet tutuyor. Mahalleli balık tutmak için gelen gençleri suya girmemeleri yönünde ikaz ediyor.

Ereğli'ye bağlı Ören Mahallesi Kavucaktaş mevki Kızılcapınar barajından gelen su ile oluşan gölette 2 Haziran akşamı 15 yaşında ki Recep Onay isimli genç boğularak can vermişti. Yaşanan üzücü olay sonrasında mahalleli, başka üzücü olayın yaşanmaması için göl kenarında nöbet tutmaya başladı. Baraja girmek isteyen gençler mahalleli tarafında uyarılırken, balık tutmak için gelen gençler de suya girmemeleri konusunda ikaz ediliyor. Bugüne kadar 20 kişinin boğulduğunu anlatan Hayri Korkmaz (55), gölet çevresinde önlem alınması gerektiğini söyledi. Korkmaz, "Geçen hafta üzücü bir olay yaşandı. Çok üzüldük. O yönden biz burada gelene gidene tembih ediyoruz. 'Burada belirli yerler çok derin, baraj çekiyor, boğulursunuz, yüzme bilmeyenler kesinlikle girmesin' diyoruz. Elimizden geldiği kadar gözetiyoruz. Her gün geliyorum buralara."

Boğulan sayısının bugüne kadar yirmiyi geçtiğini söyleyen Hayrı Korkmaz, "Derin yerler arka yüzde ve baraj istikametinde var. Çocuğun boğulduğu yer en derin yer. Burada boğulan kişi sayısı 20’yi geçti. Bir önlem alınmasını isteriz." dedi.

OLAY

2 Haziran akşamı yaşanan olayda İstanbul'dan akrabalarını ziyarete gelen 15 yaşındaki Recep Onay, girdiği gölde boğularak hayatını kaybetmiş ve cesedi 1 saat sonra köylüler tarafından çıkarılmıştı. 9 yıl önce çocukları Ertan'ı akrabalarının yanına tatile gönderen aile, çocukları Ertan'ın gidilen piknik alanında geçirdiği trafik kazası sonucu kaybetmiş. 9 sene sonra Recep Onay da akrabalarının yanına tatil için geldiği Ereğli'de hayatını kaybetti. Anne Elvida Onay'ın kaybettiği ilk çocuğu sonrasında uzun süre tedavi gördüğü öğrenildi. CİHAN

Yorumlar