Mağaraya düşen defineci ağızdan besleniyor, sağlık durumu iyi

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi yakınlarında define aramak için girdiği mağaradaki kuyuya düştükten 3 gün sonra ulaşılan Ramazan Yörük'ün sağlık durumunun iyi olduğunu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Mağaraya düşen defineci ağızdan besleniyor, sağlık durumu iyi

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi yakınlarında define aramak için girdiği mağaradaki kuyuya düştükten 3 gün sonra ulaşılan Ramazan Yörük'ün sağlık durumunun iyi olduğunu açıklandı. Vücudundaki kırıklar nedeniyle yerinde müdahale edilen Yörük'ün mağara genişletildikten sonra çıkarılacağı belirtildi. UMKE Sorumlusu Cem Göre, şahsın sağlık durumunun iyi olduğunu ancak vücudundaki kırıklar ve mağaranın dar olması nedeniyle çalışmaların yavaş yürüdüğünü kaydetti.

Konuyla ilgili olarak AFAD İl Müdürü Recep Bayır, yapılacak tatbikat neticesinde şahsa zarar vermeden dışarıya çıkarılması mümkünse çıkarılacağını söyledi. Bayır, "Aldığımız ihbar üzerine başlatmış olduğumuz kesintisiz 24 saat üzerinden yürütülen kurtarma çalışmalarımız halen devam etmektedir. Şuanda geldiğimiz durumda fünyeyle çatlatma neticesinde mağarayı genişlettik. UMKE ekibimiz ilk andan itibaren şahsın yanında sağlık durumu kontrol altında. İhtiyaçları karşılanıyor. Şuanda şahsı kurtarmak üzere bir tatbikat düzenleyeceğiz. Eğer bu tatbikat neticesinde şahsa zarar vermeden dışarıya rahatlıkla alacağımız kanaati olursa şahsı alacağız. Eğer burada ön görmediğimiz engelleri tespit edersek bunları da kaldıracağız. 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığımızdan bir kurtarma helikopterinin hazır bulunmasını talep ettik." dedi.

UMKE İl Sorumlusu Dr. Cem Göre ise definecinin sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayarak, bilincinin açık ve iletişim kurduğunu kaydetti. Şahsın vücudundaki kırıklar nedeniyle çalışmaların yavaş sürdüğünü aktaran Göre, “Malum kazazedenin kayıp vaka ihbarı yapıldığından beri buradayız. Ulaşıldığı andan itibaren saha tedbirlerini almak üzere sürekli bir personelimi mutlaka vakamızın yanında hazır tutuyorum. Şu an genel durumu gayet iyi. Bilinci açık, iletişim kurabiliyor. Az önce telsizle eşiyle birlikte konuşmasını yaptırabildik. Ancak yüksekten düşme olduğundan dolayı tam olarak nerelerinde problem yaşadığını bilmediğimiz için tedbiren ağır aksak hareket ediyoruz. Kurtarma ekipleri bize tam olarak bir güzergah tespit edip, evet artık çıkarabilirsiniz diyene kadar çalışmalarımız devam edecek. Şu anda genel olarak bir sıkıntımız yok. Ağızdan beslenmesi devam ediyor. Doğal olarak ufak tefek ağrıları oluyor. Ama tansiyon şeker her şey kontrolümüz altında.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar