Maganda kurşunuyla yaralanan Ece’nin durumu iyiye gidiyor

Esenler’de maganda kurşunuyla yaralanan Ece K.’nın durumuna ilişkin hastaneden açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Maganda kurşunuyla yaralanan Ece’nin durumu iyiye gidiyor

Esenler’de maganda kurşunuyla yaralanan Ece K.’nın durumuna ilişkin hastaneden açıklama geldi. Açıklamada, ameliyat sonrası Ece’nin durumunun iyiye gittiği belirtildi. Ece’nin hayati tehlikeyi tam olarak atlatamadığı ifade edilirken, yoğun bakım ünitesindeki tedavinin sürdüğü kaydedildi.

Konuyla ilgili konuşan Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya, yapılan tetkik ve tomografi bulgularında kurşunun kaburgalar arasından girdiği ve içerde birçok organa zarar verdiğinin görüldüğünü aktardı. Akçakaya, kurşunun akciğerler, mide, dalak ve bağırsaklarda yaralanmaya yol açtığını ifade etti. Ece’nin acil olarak ameliyata alındığı dile getiren Adem Akçakaya, gerekli müdahalelerin ardından hastanın yoğun bakım ünitesine alındığını belirtti. Hastanın şu anki durumunun iyi olduğunu aktaran Akçakaya, hayati tehlikenin büyük oranda geçtiğini, takibin ise sürdüğünü dile getirdi.

Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Demet Demirkol da Ece’nin solunum cihazına bağlı olmadığını, bilincinin açık, kalp dolaşım sisteminin de dengeli olduğu bilgisini verdi. Hayati riskin azaldığını belirten Demirkol, hastanın durumunu yakından izlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tedavisi süren Ece’nin ailesi de hastanedeki bekleyişini sürdürüyor. Olayın şokunu üzerinden atamayan ve çok üzgün olduğu görülen aile kameralara konuşmaktan ise kaçındı.

Esenler'de dün iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, ailesiyle birlikte misafirlikten dönmekte olan 5,5 yaşındaki Ece K. vücuduna isabet eden kurşunla ayaralanmıştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ece K. ameliyata alınmıştı. Polisin olaya ilişkin soruşturması ise devam ediyor.

Öte yandan, konuyla ilgili Esenler Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin 4 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.




CİHAN

Yorumlar