Maganda kurşunuyla ölen Suriyeli Abdullah'ın katil zanlısı yakalandı

Adana’da sokakta bisikletle gezerken maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 13 yaşındaki Suriye uyruklu Abdullah Sakka’nın katil zanlısı olaydan 5 ay sonra yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Maganda kurşunuyla ölen Suriyeli Abdullah'ın katil zanlısı yakalandı

Adana’da sokakta bisikletle gezerken maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 13 yaşındaki Suriye uyruklu Abdullah Sakka’nın katil zanlısı olaydan 5 ay sonra yakalandı. Adli mercilere sevkedilen şüpheli 22 yaşındaki Sezgin Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Muhammed ve Fatma Sakka çifti bu yılın nisan ayında 3 çocuklarını da yanlarına alarak, akrabalarıyla Suriye'nin Halep kentinden Türkiye'ye geldi. Sakka ailesi Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesinde bir ev kiralayarak yaşamaya başladı. Çiftin oğlu 13 yaşındaki Abdullah Sakka, 27 Temmuz 2013 günü saat 23.00 sıralarında dayısının oğlu Abdullah Hatib ile bisiklete binerek gezmeye çıktı.
Çocukların gezdiği Dumlupınar Mahallesi Meydan Caddesi üzerinde kavga eden gruptan bir kişi av tüfeği ile çevreye rastgele ateş etti. Bu sırada bisikletteki Abdullah Sakka'nın boynuna saçmalar isabet etti.
Ağır yaralanan Sakka, çevredeki vatandaşlar tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sakka'nın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailesi tarafından alınarak Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, kim veya kimlerin Sakka’nın ölümüne yol açtığına ilişkin çalışma başlattı. Polis 5 ay süren çalışmalar sonucu, bu mahallede yaşanan kavganın kimler arasında yaşandığını belirledi. Araştırmalarını derinleştiren polis, internet işletmecisi 22 yaşındaki Sezgin Akay’ı şüpheli olarak aramaya başladı. Akay, Mardin’in Nusaybin ilçesinde yakalandı. Akay’ın olayın yaşandığı gün yanında çalışan biriyle tartıştığı ve karşı grubu korkutmak için havaya pompalı tüfekle ateş ettiği belirlendi. Suriye uyruklu çocuğun da bu sırada çıkan saçmalardan biriyle boynuna isabet eden saçmalarla öldüğü ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Sezgin Akay’ın suçunu itiraf ettiği ve “Çok pişmanım. Hiç günahı olmayan bir çocuğun ölümüne sebep oldum.” dediği öğrenildi. Sezgin Akay, sevk edildiği adli mercilerce kaza ile başkasının ölümüne yol açmak iddiasıyla tutuklandı.
CİHAN

Yorumlar