Madenciler anısına 301 fidan dikildi

Kırıkkale'de, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri anısına 301 fidan dikildi.    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Soma'daki maden faciasında yaşamını...

Google Haberlere Abone ol
Madenciler anısına 301 fidan dikildi

Kırıkkale'de, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri anısına 301 fidan dikildi.

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri anısına 301 fidan toprakla buluşturuldu. Pazarcık köyündeki Polis Hatıra Ormanı'nda Gönül Elçileri Projesi kapsamında düzenlenen fidan dikiminde konuşan Vali Ali Kolat, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

    Soma'da hayatını kaybedenler için hatıra ormanı oluşturulduğunu ifade eden Kolat, "Soma'da büyük bir acı yaşadık. Hayatını kaybeden 301 işçimiz adına 301 fidanı toprakla buluşturuyoruz. İşçilerin annelerine, babalarına, kardeşlerine, çocuklarına Rabbim sabır versin. Kolay değil çok büyük bir acı yaşandı. Bugün bu ağaçları onların niyetine diktik. Onlar için Kırıkkale'ye güzel bir hatıra ormanı kazandırdık. Türk milleti olarak gönül insanıyız. Birbirimize karşı hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde, hem insanımızı güzelleştirmek hem de ülkemizi güzelleştirmek, zenginleştirmek adına yaptığımız bu güzel çalışmalar inşallah hayra vesile olacaktır." dedi.

    Gönül Elçileri Projesi'ni yürüten Vali Kolat'ın eşi İlksen Kolat da Kırıkkaleli gönül elçileri olarak Soma'daki maden faciasında şehit düşen maden işçilerinin anısına 301 fidanı toprakla buluşturduklarını açıkladı.

    Soma'da meydana gelen maden faciasına çok üzüldüklerini dile getiren Kolat, "Allah yardımcıları olsun. Eşlerine, hanımlarına, çocuklarına gerçekten çok üzüldük. Türk milleti olarak bu üzüntüyü birlikte yaşadık. Allah mekanlarını cennet eylesin. Burada büyüyecek ağaçlarla inşallah onları yaşatacağız." diye konuştu.

    Etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, Orman İşletme Müdürü Ramazan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Bahattin Kapucu, öğrenciler ve çok sayıda gönül elçisi katıldı. CİHAN

Yorumlar