Maden ocağında ümitler tükeniyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında acı ve gözyaşı devam ediyor. Kazanın olduğu günden beri yakınlarını bekleyenler ocak önünde fenalaştı. Dört gündür oğlu İsmail Coşkun’un (28) çıkmasını bekleyen anne Sevim...

Google Haberlere Abone ol
Maden ocağında ümitler tükeniyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında acı ve gözyaşı devam ediyor. Kazanın olduğu günden beri yakınlarını bekleyenler ocak önünde fenalaştı. Dört gündür oğlu İsmail Coşkun’un (28) çıkmasını bekleyen anne Sevim Coşkun, görevlilerden yardım istedi ve baygınlık geçirdi. Bu arada basın mensuplarının karşısına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, içeride sadece 18 işçi kaldığını söyledi.

Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı saatler geçtikçe artıyor. Arama çalışmalarının giriş noktası değiştirildi. Arama çalışmalarına katılan görevlilerden alınan bilgiye göre girilemeyen 4 kısım bulunuyor. Yeniden alevlenen yangın dolayısıyla arama çalışmaları zaman zaman durup yeniden başlıyor. Çevre hastane ve vefat eden işçilerin götürüldüğü soğuk hava depolarını dolaşıp hiçbir yerde yakınlarını bulamayanlar da arama çalışmalarının devam ettiği maden ocağı önünde nöbet tutuyor. Bunlardan bir tanesi de eşi 8 aylık hamile olan 28 yaşındaki İsmail Coşkun. Anne Sevim Coşkun, 4 gündür ocak önünde nöbet tutuyor. Görevlilerden oğlunun çıkarılmasını isteyen acılı anne Coşkun, en sonunda dayanamadı ve baygınlık geçirdi. Olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

Maden kazasından son anda kurtulan işçiler de arkadaşlarını beklemeye devam ediyor. Ocakta kullanılan demir malzemeler üzerinde çaresizce bekleyen işçiler yorgun. Jandarmanın kontrolü altında olan maden ocağı önüne herkes alınmıyor. Kimlik sorgusunun ardında kayıp yakınları, görevliler, arama kurtarma çalışmalarına gelenler ve gazeteciler dışındakiler uzak noktalara gönderiliyor. Belediyelerin ve yardım kuruluşları alanda çeşitli yerlere kurdukları araçlarıyla çay, tost, su gibi ihtiyaçları karşılıyor.

Olayın gerçekleştiği yeri milletvekilleri de boş bırakmıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mustafa Balbay da olay yerindeydi. Kayıp yakınlarıyla konuşan Balbay, daha sonra kameraların karşısına geçti. Balbay, “Adalet enkazının altından sağ çıkmayı başarmış bir kişi olarak bu enkazın altından da Türkiye’nin sağlıklı çıkması için yapılması gereken bellidir. Amerika’yı yeniden keşfetmenin gereği yok. İşçi sağlığı ve güvenliği en az kar kadar önemli olacak.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar