Maden ocağında 2014'ün ilk kömürünü kazdılar

Zonguldaklı maden işçileri, yeni yıla yerin yüzlerce metre altında girdi. 2014 yılının ilk kömürünü çıkaran işçiler, yeni yılda iş kazalarının yaşanmaması dileğinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Maden ocağında 2014'ün ilk kömürünü kazdılar

Zonguldaklı maden işçileri, yeni yıla yerin yüzlerce metre altında girdi. 2014 yılının ilk kömürünü çıkaran işçiler, yeni yılda iş kazalarının yaşanmaması dileğinde bulundu.

İnağzı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Aslantürk Madencilik firmasının gece vardiyası işçileri, yeni yıla yerin yüzlerce metre altında ‘merhaba’ dedi.
İşçiler ilk olarak evlerinden getirdikleri zeytin, peynir, domates, salatalık, kuru soğan, biber ve ekmekten oluşan yiyecekleri, tahtadan kurdukları sofraya dizdi. Yeni yılın yaklaşmasıyla kömür kazmaya ara veren madenciler, hazırlanan sofraya oturdu. Sofrada yaş pasta keserek birbirlerine ikram eden işçiler, hep bir ağızdan türkü okudu. Yeni yılın kazasız belasız geçmesi dileğinde bulunan işçiler, “Allah tüm madencilere 2014 yılını kazasız belasız geçirmesini nasip etsin.” diye dua etti.

40 yıllık madenci Ocak Şefi İbrahim Çamlı(54), “Bunu yaşamak lazım. Burada arkadaşlarımızla bir aile gibiyiz. Tabi gönül ister ki yeryüzünde çoluk ve çocuklarımızla birlikte olalım; ama gerçekten burada da işçisi, ocak şefi, mühendisi ve başmühendisiyle bir arada zevkle kutluyoruz.” dedi.

Bir aylık baba olan Cemil Genç(30) isimli işçi, “12 seneden beri madencilik hayatım var. Bir ay önce ‘Alya’ isminde bir kızımız doğdu. İlk yeni yılımı kızım ile kutlayamıyorum. Biz de çoluk çocuğumuzun rızkı için burada çalışıyoruz. Burada arkadaşlarla birlikte kutlamak güzel bir duygu. Diğer taraftan yeni doğan çocuğumun yanında olamamak biraz üzüntü verici.” diye konuştu.

"İKİNCİ AİLEMİZLE BİRLİKTEYİZ"

Ocak mühendisi Özcan Karakaya(28) ise şunları söyledi: “Burada ikinci ailemizle birlikteyiz. Üretimden geri kalmamamız için bizden feragat eden gerçek ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Yılbaşı gece vardiyasına denk geldiği için arkadaşlarımızın evlerinden getirdikleri nevaleleri güzelce sofraya hazırladık. Yılbaşından hemen önce burada masamıza oturduk. Hep birlikte yılbaşımızı kutladık. Tabi kendi ailemizin yanında olamadığımız için biraz buruğuz, ama burada ikinci ailemizle birlikteyiz. Bundan da gayet mutluyuz. Yeni yılın hayırlar getirmesi için dualar ettik. Şimdi tekrar arkadaşlarımızla birlikte işimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Daha sonra birbirlerine sarılarak yeni yıllarını kutlayan işçiler, 2014 yılının ilk taş kömürünü çıkardı. CİHAN

Yorumlar