Maden işçileri için 400 kişi protesto eylemi yaptı

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını değişik sendika ve sivil toplum örgütlerine mensup 400 kişi protesto etti. Merkez Seyhan ilçesi İnönü Parkı'nda toplanan eylemciler, hükümet aleyhine slogan atıp hayatını kaybeden maden...

Google Haberlere Abone ol
Maden işçileri için 400 kişi protesto eylemi yaptı

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını değişik sendika ve sivil toplum örgütlerine mensup 400 kişi protesto etti.

Merkez Seyhan ilçesi İnönü Parkı'nda toplanan eylemciler, hükümet aleyhine slogan atıp hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulundu. Türk-İş Adana Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, 1 hafta boyunca tüm Türkiye'de yas tutacaklarını bildirdi. Gülnar, iş yerlerinde her gün 3 dakikalık iş durduracaklarını belirtti.

Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sabahatdin Sakaoğlu da maden ocağından çıkarılan hayatını kaybetmiş işçi sayısının, fiilen kurtarma işinin içinde olan arkadaşlarından aldığı bilgiye göre 350 olduğunu söyledi. Sakatoğlu, "Ülkemiz iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada da birincidir. Bu kazalar göstermiştir ki sıralamadaki yerimiz daha uzun yıllar birinci ikinci, üçüncü olacaktır." dedi.

Grup protesto eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar