Maden fakültesindeki işgal sona erdi

Manisa Soma’da yaşanan maden faciasına dikkat çekmek üzere İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi’ni işgal eden bir grup öğrenci, eylemlerine son verdi. İTÜ’nün Ayazağa kampüsünde bulunan Maden Fakültesi 4 gündür Soma’da...

Google Haberlere Abone ol
Maden fakültesindeki işgal sona erdi

Manisa Soma’da yaşanan maden faciasına dikkat çekmek üzere İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi’ni işgal eden bir grup öğrenci, eylemlerine son verdi.

İTÜ’nün Ayazağa kampüsünde bulunan Maden Fakültesi 4 gündür Soma’da yaşanan maden faciası ve taşeronlaşmaya karşı dikkat çekmek için işgal altındaydı. Ellerine ne geçirdilerse kapıların önüne yığınak yapan öğrenciler, bu süre zarfında hiç kimseyi okula almadı ve binaya ‘Bu fakültede işgal var’, ‘Yeryüzü aydınlansın diye işçilerin gökyüzü karartılamaz’ ve ‘Üniversite ayağa hesap sormaya’ yazılı pankartlar asıldı.

4 gündür okuldan çıkmayan eylemciler, bugün öğle saatlerinde protestolarını sonlandırdı. Okulun önünde grup adına açıklamayı Baran Sen ve Gizem Saraçer okudu.

Reyhanlı patlamasından Soma’daki faciaya kadar sorumluların cezalandırılmasının takipçisi olacaklarını belirten Gizem Saraçer, “Bugün sona erdirdiğimiz işgal eylemi üniversite sermaye işbirliğine ve taşerona karşı savaş ilanımız için sadece bir başlangıçtır. İşgal eylemi tüm üniversitelere yayılarak devam etmelidir. Soma katliamını affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Katliamların hesabını sormak için yeni işgaller, yeni boykotlar, yeni grevlerle mücadeleyi büyüteceğiz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar