Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz'a Azerbaycan'dan fahri doktora

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu işadamı Osman Şahbaz'a, Azerbaycan Bakü Vektör Uluslararası Bilimler Akademisi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Marriott İstanbul İnternational Aırport Hotelde düzenlenen törende Bakü Vektör Uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz'a Azerbaycan'dan fahri doktora

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu işadamı Osman Şahbaz'a, Azerbaycan Bakü Vektör Uluslararası Bilimler Akademisi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Marriott İstanbul İnternational Aırport Hotelde düzenlenen törende Bakü Vektör Uluslararası Bilimler Akademisi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade, DEİK- DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı ve Türk Macar İşadamları Derneği(TÜMİŞAD) Başkanı, Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'a cübbe giydirip, 'fahri doktora' beratını takdim etti.

Törende bir konuşma yapan Rektör Elçin İskenderzade, Osman Şahbaz'ın, Macaristan'da Azerbaycan için yaptığı çalışmaları anlattı. Çek Cumhuriyeti’nde geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye'nin temsil edilmediği uluslararası bir toplantıda Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın 1915 olayları ile ilgili Türkiye’yi suçlamalarına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in sert cevap verip savunduğunu hatırlatan Rektör İskenderzade, "Aynı Devlet Başkanımız İlham Aliyev gibi, Osman Şahbaz da Azerbaycan diplomatlarının, vatandaşlarının olmadığı yerlerde, bir Azerbaycanlı gibi Hocalı katliamını, Karabağ'ın Ermeniler tarafından işgalini anlatmış, her platformda Azerbaycan'ın sorunlarını dile getirip, savunuculuğu yapmıştır. Bu çalışmalar gazetelerde, internet sitelerinde genişçe haber olarak da yer almıştır. Bu durum üniversitemiz senato üyesi hocalarımızın da dikkatini çekti ve Şahbaz'ın bu çalışmalarını, gayretlerini taltif adına fahri doktora ünvanı verilmesi uygun görüldü." dedi.

Rektör İskenderzade, bu zamana kadar Macaristan Cumhurbaşkanlığı tarafından iki Türk'e devlet nişanı verildiğini, birinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, diğerinin ise Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı, Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz olduğuna dikkat çekerek, "Osman Şahbaz Beyin gerek Macaristan'da gerekse Avrupa'da yaptığı ülkeler arası işbirliğini artırmaya yönelik çalışmalar bir doktora tezi niteliğinde olduğuna inanıyorum. Biz bir öğrencimize bu doktora çalışmasını da yaptıracağız." ifadesini kullandı.

Osman Şahbaz da yaptığı teşekkür konuşmasında, Türkiye-Macaristan ve Macaristan-Azerbaycan arasındaki ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin boyutlarını özetledikten sonra Vektör Üniversitesi Senatosu'nun kendisine layık gördüğü 'fahri doktora' ünvanını ömrünün sonuna kadar büyük bir şerefle taşıyacağını ve bu anlamlı ödülün çalışmalarına daha da şevk katacağını söyledi.

Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss

Azerbaycan Başkonsolosu'nu vekaleten Kültür Ateşesi Emma Heydarova, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de birer konuşma yaparak Osman Şahbaz'ın yurt içinde ve yurt dışında yaptığı faaliyetleri övgüyle aktardılar. CİHAN

Yorumlar