Macar Mokus: Can güvenliğiniz için motor üzerinde yaptığım hareketleri denemeyin

Bu sene 5'incisi yapılan Manavgat Uluslararası Motosiklet Festivali'nin ana teması kask kullanımı oldu. Dünyaca ünlü Macar motosiklet akrobatı Troger Mokus, motosiklet dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen...

Google Haberlere Abone ol
Macar Mokus: Can güvenliğiniz için motor üzerinde yaptığım hareketleri denemeyin

Bu sene 5'incisi yapılan Manavgat Uluslararası Motosiklet Festivali'nin ana teması kask kullanımı oldu. Dünyaca ünlü Macar motosiklet akrobatı Troger Mokus, motosiklet dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve festivale katılan 2 bin motosikletçi, trafikte can ve mal güvenliği için kask kullanımını önemli olduğunu belirtti.

Festivale katılan Macar motosiklet akrobatı Mokus, Manavgatlı motosiklet sever gençleri, motosikleti üzerinde yaptığı hareketleri kendi can güvenlikleri için yapmamaları tavsiyesinde bulundu. Akrobat gösterisinde kullandığı motorların özel tasarımlı olduğunu belirten Mokus, özentiye bağlı denemelerin kötü sonuç doğuracağından, gösteri yapmaya gittiği ülkelerde her zaman gençleri, kask kullanımı ve motor üzerinde yaptığı gösterilerin yapılmaması için uyardığını kaydetti. Mokus, "Motorum üzerinde yaptığım akrobasi şovları, özentiye bağlı genç motorcu arkadaşlarımın can güvenliği için tehlikeli buluyorum. Onun için deneme yapmasınlar. Can güvenliklerine zarar verebilirler." diye konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen de festivalde Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve dünyaca ünlü Macar motosiklet cambazı Mokus'u Manavgat'ta ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Motosiklet kazalarında hayat kayıplarının genelde kask takmamaktan kaynaklandığını belirten Sözen, "Kask hayat kurtarır. Trafikte can güvenliğimiz için kasksız trafiğe çıkmayalım. Kask hayat kurtarır." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar