Macar Başkonsolos üniversite ve belediyeye işbirliği teklifi yaptı

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Gábor Kiss beraberinde Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bulut...

Google Haberlere Abone ol
Macar Başkonsolos üniversite ve belediyeye işbirliği teklifi yaptı

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Gábor Kiss beraberinde Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bulut ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i ziyaret edip iki ülke arasında işbirliği yapma teklifinde bulundu.

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bulut, Macar heyeti tarihi Halkalı kampüsünde kabulünde, üniversite hakkında bilgi verdi. Rektör Bulut, "Güçlü, dinamik, kaliteli eğitim kadrosuyla birlikte bugün itibariyle 8 fakültede 1500 öğrencilerini olduğunu, bu yıl yeni kayıtlarla birlikte ilim ve zarafet üssü kampüsümüzde 3000 öğrenci eğitim görecektir. Özellikle Avrupa ve Balkan üniversiteleri ile çok ciddi işbirliği içindeyiz, geçmişteki büyük medeniyeti yeniden inşa etme hedefindeyiz." dedi.

Başkonsolos Büyükelçi Gábor Kiss de üniversite ile Macaristan'daki üniversiteler arasında işbirliğini geliştirmek için ziyarette bulunduklarını belirtip, "Miskolc Üniversitesi ve Budapeşte Corvinus Üniversitesi ile işbirliği oluşturulmasını, Erasmus değişim programı öneriyorum. Uygun bulursanız İngilizce eğitim gören öğrencilere 2 + 3 yıl karşılıklı her iki ülkede de eğitim görebilir ve her iki ülkenin de diplomalarını verebiliriz." dedi.

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise Sabahattin Zaim Hocanın adını taşıyan eğitim kurumuna katkıda bulunabilmenin, vefa borcunu yerine getirmenin, büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Macar heyet daha sonra Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i ziyaret etti. Başkan Karadeniz, "Ben Macaristan'a hiç gitmedim. Ancak Macarlara karşı sevgim ve muhabbetim çok fazla. En çok merak ettiğim görmeyi arzuladığım iki şehir var. Budapeşte ve Saint Petersburg'dur." dedi. Başkonsolos Gábor Kiss ise "Sizi Budapeşte'de misafir etmek isteriz. Bu misafirliği resmi olarak da düzenleyebiliriz. Tarihi, dinamik Küçükçekmece ilçesi ile Macaristan'daki bir şehri kardeş kent için önerebilirim." dedi. Fahri Kosolos Şahbaz da son yıllarda iki ülke arasındaki yükselen ortak projeler ve işbirliklerinin ticarete de yansıması noktasında Küçükçekmece'deki işadamlarının Budapeşte'ye seyahat düzenlemelerine yardımcı olmaya hazır olduğunu vurguladı. CİHAN

Yorumlar