Âma genç 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına katıldı, özgüveni ile takdir topladı

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sav) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına görme engelli Ayfer Bağardı'da (24) katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Âma genç 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına katıldı, özgüveni ile takdir topladı

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sav) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına görme engelli Ayfer Bağardı'da (24) katıldı. Annesinin okuduğu 'Sonsuz Nur'u dinleyerek yarışmaya hazırlanan Ayfer, özgüveni ile takdir topladı.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde ikamet eden ve kendilerini ziyarete gelen hocahanımların tavsiyesi üzerine yarışmaya katılan ama Bağardı, ilçede yarışmayı organize eden ekip tarafından özel bir odada sınava alındı. Ayfer Bağardı amacının kendini denemek olduğuna vurgu yaptı.
Yarışmaya kızı katılan Ayşe Bağardı ise duygularını şöyle dile getirdi : ”Kızım Ayfer in gözleri görmediği için ona soruları okuyup cevapları işaretlemesinde yardımcı oluyorum. Kendisi CD'den dinleyerek Sonsuz Nur’un yarışmasına katılmak istedi. O soruları cevaplıyor ben de optik forma işaretleme yapıyorum. Kızım kendini denemek için sınava girdi. Bu fırsatı bize verenlere etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederiz. Allah onlardan razı olsun. ” dedi.
Kendilerine ziyarete gelen hocahanımın tavsiyesi üzerine bu yarışmaya katılmaya karar verdiğini anlatan ama Ayfer Bağardı (24), bu vesile ile Peygamber Efendimiz’in(sav) hayatını tekrar dinleyerek öğrenme fırsatını elde ettiğine dikkat çekti.

63 bin nüfusu bulunan ilçede 2 bin 555 kişinin sınava girmek üzere internet üzerinden başvuru yaptığı ve seçtikleri seansa göre sınava alındıkları öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar