LYS'de Türkiye birinciliğini umrede öğrendi

Maltepe Dershaneleri, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TM-1, TM-2, TM-3, 3 dalda Türkiye şampiyonu çıkardı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte şampiyonların isimleri de belli oldu. 2014 LYS TM-1, TM-2, TM-3 puan türlerinde Ömer Furkan...

Google Haberlere Abone ol
LYS'de Türkiye birinciliğini umrede öğrendi

Maltepe Dershaneleri, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TM-1, TM-2, TM-3, 3 dalda Türkiye şampiyonu çıkardı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte şampiyonların isimleri de belli oldu. 2014 LYS TM-1, TM-2, TM-3 puan türlerinde Ömer Furkan Parmak Türkiye birincisi oldu. Parmak, birinci olduğu haberini umre için gittiği Mekke’de öğrendi. Maltepe Dershaneleri’nde düzenlenen törene görüntülü konuşma ile bağlanan Parmak, birincilik sevincini dershane öğretmenleri ve ailesi ile paylaştı. Parmak, üniversitede tercihini Hukuk Fakültesi'nden yana kullanacağını açıkladı.

Bu yıl 30. yılını kutlayan Maltepe Dershaneleri, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda başarılı olan öğrencilerini tanıttı. Dershane öğrencilerinden Ömer Furkan Parmak, TM-1, TM-2, TM-3'te 500 tam puan alarak ve ayrıca Y-TM-1, Y-TM-2, Y-TM-3'te 558,45200 puan alarak Türkçe-Matematik alan puanlarının tek birincisi olma başarısını göstermiş olup parmakla gösterilecek bir başarıya imza attı. Ayrıca, ilk 100'de 64 öğrenci derece elde etti. İlk 10'da ise Türkiye 1. 3. 4. 5. 7. 8. 9'su dershane öğrencileri yer aldı. Öğrenciler, TM-1TM-2 TM-3'de Türkiye 1.'si, TS-1 Türkiye 3.'sü, TS-2 Türkiye 4.'sü, MF-2 Türkiye 5.'si,Tsi Türkiye 7'si, MF-4 Türkiye 8.'si,TM-1 Türkiye 9.'su oldu. 2014 YGS'de ilk 50'de 21 öğrenci başarı elde etti.

Türkiye birincisi olan Ömer Furkan Parmak, birinci olduğunu umre ziyareti için gittiği Mekke’de öğrendi. Maltepe Dershanesi’nin başarılı öğrenciler için düzenlediği tanıtım toplantısına görüntülü konuşma ile bağlanan Parmak, kendisine destek veren başta ailesi olmak üzere öğretmenlerine ve dershane yöneticilerine teşekkür etti. Parmak, tercih konusunda da Hukuk Fakültesi’ni yazacağını söyledi.

Türkiye birincisi Parmak’ın annesi Aynur Parmak ve babası Hasan Parmak, çocuklarının gösterdiği başarıdan dolayı büyük sevinç duyduklarını söyledi. Çocukları ile telefonda konuşan anne ve baba Parmak, kendisin gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti. Anne Aynur Parmak, “Ramazan'ın bereketi ve Rabbimin lütfu. Bu tür bir dereceye bu sıkıntılar içinde çok ihtiyacımız vardı. Allah’a şükürler olsun.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar