LYS’de Kılıçaslan Türkiye birincisi çıkardı

Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Hasan Öztürk, ÖSYM 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Türkiye birinciliği elde ederek Kayseri’nin gururu oldu. Hasan Öztürk, yerleştirme puanları başarı...

Google Haberlere Abone ol
LYS’de Kılıçaslan Türkiye birincisi çıkardı

Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Hasan Öztürk, ÖSYM 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Türkiye birinciliği elde ederek Kayseri’nin gururu oldu. Hasan Öztürk, yerleştirme puanları başarı sıralamasında Y-YGS 4 puan türüne göre Türkiye birincisi, Y-MF 2 puanına göre de Türkiye 4’üncüsü oldu. İkiz kardeşi ile aynı okulda okuyan Öztürk, kardeşinin de Türkiye derecesi elde ettiğini belirterek, tıp fakültesi okumayı düşündüklerini söyledi.

Elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Hasan Öztürk, “4 yıl önce iyi bir eğitim alabilmek amacıyla ikiz kardeşim Hüseyin’le birlikte Kılıçaslan Liseleri’ne gelmiştim. Kardeşim Fen Lisesi’ne ben de Anadolu Öğretmen Lisesi’ne kaydoldum. 4 yıllık bir çalışmanın ardından YGS’de Türkiye 41’inciliği elde etmiştim, hedefimi daha da yükselterek çalışmalarıma hız verdim. Allah bana LYS’de de Türkiye birinciliği nasip etti. Beni bu günlere getiren Kılıçaslan’daki ve Serhat Dershanesi'ndeki öğretmenlerime ve desteklerinden dolayı aileme çok teşekkür ediyorum. İkiz kardeşim Hüseyin de Türkiye derecesine imza attı, birlikte aynı üniversitede tıp okumayı düşünüyoruz.” dedi.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal da “Eğitim kurumlarımız bünyesinde yer alan Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavlarında büyük başarılara imza attılar. Şampiyonumuz Hasan Öztürk başta olmak üzere, Türkiye 24’üncüsü olan Ayşenur Yavaş’ı, Türkiye 27’ncisi olan Büşra Nur Kaya’yı ve ilk yüz ve bin arasına giren diğer bütün öğrencilerimi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hasan Öztürk, kısa süre önce Kılıçaslan Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde, okul birincisi olmasından dolayı ödülünü ve plaketini Melikşah Üniversitesi Prof. Dr. Mahmut Mat’ın elinden almıştı. CİHAN

Yorumlar