LYS Türkiye birincisinden öğrencilere taktikler

Dershanelerin kapatılmasına yönelik tartışmaların yaşandığı şu günlerde Körfez Dershaneleri, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki devlet okullarında okuyan öğrencilere, iki yıldır ufuk açma adına ücretsiz YGS deneme sınavı ve motivasyon seminerleri yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
LYS Türkiye birincisinden öğrencilere taktikler

Dershanelerin kapatılmasına yönelik tartışmaların yaşandığı şu günlerde Körfez Dershaneleri, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki devlet okullarında okuyan öğrencilere, iki yıldır ufuk açma adına ücretsiz YGS deneme sınavı ve motivasyon seminerleri yapıyor. Bu seminerlere YGS ve LYS’de Türkiye derecesi yapan öğrenciler misafir oluyor, disiplinli çalışmanın sırlarını anlatıyor. Hayatlarında ilk defa üniversite ortamında sınava giren ve potansiyellerini gören öğrenciler, gerçeğini aratmayan bu deneme sayesinde kendilerini ölçme imkanı bulduğu gibi sınav stresinden uzak kalmanın yollarını da öğreniyor.

Programda bu yıl LYS’de Isparta’dan Türkiye birincisi olan ve Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan Burak Şahinoğlu, başarısının sırlarını anlattı. Geçen yıl kendisinin de aynı sıralarda oturduğunu ifade ederek, “Dershanem sayesinde Ege ve Akdeniz’deki rakiplerimi gördüm ve buna göre plan yaptım. Planlı programlı bir şekilde derslerime çalıştım. Sınav korkusunu yenerek, düzenli çalışmanın meyvelerini topladım.” dedi.

Körfez Dershaneleri, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ege ve Akdeniz bölgelerindeki okullarda okuyan en başarılı 900 öğrenciyi üniversite kampüslerinde ağırladı. Öğrenciler, Körfez Dershaneleri organizasyonuyla Gediz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi evsahipliğinde yapılan Süper YGS deneme sınavında yarıştı. Sınava katılan öğrenciler, okul idarecileri tarafından başarı sırasına göre seçildi ve Körfez Dershaneleri'nin sponsorluğunda sınav merkezlerine özel otobüslerle ücretsiz taşındı. Konuyla ilgili bilgi veren Körfez Dershaneleri Eğitim Koordinatörü İsa Olgun, “Ücretsiz hizmetler vermeyi önemsiyoruz. Daha önce en başarılı 11. sınıf öğrencilerini böyle bir organizasyonla üniversitelerde ağırlamıştık ve organizasyon büyük bir ilgi görmüştü. Yoğun talep üzerine ülkemizin eğitimine katkı sağladığını, öğrencilerimize vizyon kazandırdığını düşündüğümüz sınavın bir benzerini, 10. sınıf öğrencileri arasında da yaptık. Seminerlerle öğrencilerimize, başarının sistemli ve sürekli bir çalışmanın sonucu olduğunu anlattık. Ayrıca rekabet ortamının başarıyı ve kaliteyi arttıracağını düşündüğümüz için en başarılı öğrencileri biraraya getirerek, hem yarışmalarını hem de tanışıp kaynaşmalarını istedik.” şeklinde konuştu.

Olgun ayrıca dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili düşüncelerini de aktadı. Dershanelerin bir ihtiyaç olduğunu, öğrencileri sadece sınavlara hazırlamadıklarını, bunun yanında okul derslerine takviye, öğrencilerin sosyalleşmesi, farklı öğrencilerle kaynaşması, vizyon ve motivasyon kazanması için çalışmalar yaptığını söyledi: "Yapılan faaliyetlerle eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlanıyor. Bu ve benzeri faaliyetlerin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla dershanelerin kapatılmasının bir kayıp olacağını düşünüyoruz." CİHAN

Yorumlar