Liseliler Kapadokya’ya gelen turistlerle yabancı dil pratiği yaptı

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği ‘Seyyah bizim iller’ projesi kapsamında Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Seyyid Burhanettin Gençlik Merkezi tarafından Kapadokya gezisine götürülen Osman Ulubaş Anadolu Lisesi öğrencileri dü.

Google Haberlere Abone ol
Liseliler Kapadokya’ya gelen turistlerle yabancı dil pratiği yaptı

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği ‘Seyyah bizim iller’ projesi kapsamında Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Seyyid Burhanettin Gençlik Merkezi tarafından Kapadokya gezisine götürülen Osman Ulubaş Anadolu Lisesi öğrencileri dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistlerle yabancı dil pratiği yaptı.

Hafta sonu gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler okulda bir araya geldi. Okul Müdür Yardımcısı Cüneyt Dönder, görevli öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Davut Güleç’in de hazır bulunduğu programda, Gençlik Merkezi liderleri gençleri daha önceden belirlenen gruplarla otobüslere bindirdi. Öğrenciler ilk olarak Avanos’a götürüldü. Kızılırmak üzerindeki asma köprüden geçerek sabah kahvaltılarını yapan öğrenciler, çanak çömlek atölyelerini gezdi. Dünya rekorlar kitabına giren mağaradaki saç koleksiyonunu gördü. Bir ustanın tezgâh başında çanak-çömlek yapımını izledi. ‘Bende çanak yaparım’ diyen marifetli kız ve erkek öğrenciler tezgâh başına geçerek kırmızı çamurla kendilerine özgü eserler ortaya çıkardı.

Paşabağlar panoramik görsel bölgeyi gezerken bol bol Peribacaları önünde fotoğraf çektiren, develerle gezen ve dondurma ikramı ile biraz serinleyen öğrenciler, mağara, kilise, volkanik yapı üzerine bilgiler aldı. Göreme Açık Hava Müzesi'nde dünyanın değişik bölgelerinden Dünya Kültür Mirası Kapadokya’yı görmeye gelen Japon, Güney Koreli, Çinli, Yunanlı, Alman, İngiliz, Belçikalı, Tayvanlı, Avusturyalı, Arap, Rus, Finli, Norveçli turistlerle konuşarak dillerini geliştiren, burada yabancı dilin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görerek anı fotoğraflar çektiren öğrenciler, kısa deve, eşek, at turuna katıldı. Özellikle bölgede bu dönem daha çok bulunan Yunanlı öğretmen turistlerle Türk-Yunan dostluğunun en güzel örneğini gösterdi.

‘Karınca şehir’ olarak isimlendirilen Uçhisar kalesine çıkan, kenarındaki dinlenme yerlerinde oturarak Erciyes dağının, Kapadokya’nın eski ve yeni medeniyetinin izlerini gören öğrenciler, burada da yine çanak-çömlek atölyelerinde hünerlerini gösterdiler. ‘Dünyanın doğal yeraltı soğuk hava deposu’ olarak bilinen Ortahisar’daki lüks bir işletmede, çorba, testi kebabı, güveç, salata, içecek, yoğurtlu bal tatlısı ile karınlarını doyuran öğrenciler geziyi ‘Üç güzeller’ denilen Ürgüp yolundaki Peribacaları önünde son hatıra fotoğrafını çektirerek 10 saatlik programı tamamlayarak Kayseri’ye döndü.

Osman Ulubaş Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Danacı, bu tür, tarihi, kültürel, doğa gezilerini önemsediklerini, bu konuda kendilerine yardımcı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Murat Eskici ile Bakanlığa teşekkür etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Murat Eskici de, gelecek nesillerin en iyi yetişmesine katkıda bulunmak, gençlerin Dünya insanları ile tanışarak dostluklarını geliştirmek, kendi tarih ve kültürümüzün daha iyi anlatılması için bu tip etkinliklere ağırlık verdiklerini ve gençlerin yaptıkları çeşitli faaliyetlere katılmaları çağrısını tekrarladı. CİHAN

Yorumlar