Liseli öğrenciler en güzel kalıp için ter döktü

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması’nın bu yılki ödül töreninin, 23-24 Mayıs tarihlerinde Bursa’da yapılacağı ve sonuçların tören sırasında...

Google Haberlere Abone ol
Liseli öğrenciler en güzel kalıp için ter döktü

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması’nın bu yılki ödül töreninin, 23-24 Mayıs tarihlerinde Bursa’da yapılacağı ve sonuçların tören sırasında açıklanacağı bildirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenecek ödül töreni sektörde faaliyet gösteren tüm firmaların açık olacak.

UKUB Başkanı Şamil Özoğul, mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek ve okul-sanayi işbirliğinin geliştirmesi amacıyla bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmaya; Bursa, İstanbul, Kocaeli, Manisa, İzmir ve Konya’daki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi düzeyindeki 10 okuldan, 13 grubun katıldığını belirtti. Özoğul, "Yarışmanın okullarda yol açtığı heyecan ve gösterilen ilgi bizi memnun etti. Bu organizasyonun okullarımıza, öğrencilerimize ve sektörümüze büyük yararı olduğuna inanıyoruz." dedi.

Kalıp yarışmasının ülkedeki teknik eğitime, özelliklede okul-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine büyük katkıları olduğunu vurgulayan Özoğul, şunları kaydetti: "Yol açtığı faydalar nedeniyle kalıp yarışmasını çok önemsiyoruz. Bu yıl, geçen yıla oranla ilgi daha yüksel oldu. İlginin gelecek yıllarda daha da artmasını arzu ediyoruz. Kalıp yarışması, yeteneklerini ortaya koymak isteyen gençler için iyi bir fırsattır. Bu arada, yarışmamıza katılan öğrencilerimizin kalıp yapımında kullandıkları tüm malzemelerin üyelerimizce karşılandığını tekrar hatırlatmak istiyoruz."

Özoğul, yarışmada dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okulların ayrı ayrı ödüllendirildiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar