Liseli kıza cinsel istismarın şüphelilerine linç girişimi

Sakarya'nın Karasu ilçesinde lise 1. sınıf öğrencisi kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Adliye önünde toplanan mağdurun yakınları ve vatandaşlar, şüphelilere linç girişiminde bulundu. Polis,...

Google Haberlere Abone ol
Liseli kıza cinsel istismarın şüphelilerine linç girişimi

Sakarya'nın Karasu ilçesinde lise 1. sınıf öğrencisi kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Adliye önünde toplanan mağdurun yakınları ve vatandaşlar, şüphelilere linç girişiminde bulundu. Polis, kalabalığı biber gazı sıkarak durdurmaya çalıştı.

32 Evler Mahallesi'nde 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin kızın akrabası olduğu öne sürüldü. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye çıkartılacağını haber alan mağdur kızın yakınları ve vatandaşlar, adliyenin bulunduğu Kaymakamlık binası önünde toplandı.

Polis ve jandarma ekipleri, hükümet konağı önünde önlem aldı. Şüpheliler, jandarma aracıyla adliyeye getirildi. Bu sırada kalabalık grup, saldırgana linç girişiminde bulundu. Şüpheliler güçlükle binaya sokuldu. Güvenlik güçleri öfkeli kalabalığı, biber gazı sıkarak uzaklaştırdı.

Kalabalığı sakinleştirmeye çalışan Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, olayın şüphelisi ve bir akrabasının göz altında olduğunu belirterek; "Belirli bir sınırlar içerisinde olayı takip edebilirsiniz. Ben arkadaşlara da talimat verdim. Birbirimizi kızdıracak olaylara girmeyelim. O konuda polis arkadaşlar da sizlerden anlayış bekliyor. Ben ilçe kaymakamı olarak sizlere bu durumu izah ediyorum. Bizler adaletin yerine gelmesi için sizlerin arkasındayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şu anda olayın şüphelisi ve bir akrabası göz altında. Tahkikat devam ediyor ve ifadeler doğrultusunda savcılık. Bunlara ilaveler olabilir." dedi.

Karasu Sivil Toplum Platformu üyeleri de hükümet konağı önünde toplanarak pankart açıp, yaşananları protesto etti. Platform, idamın geri gelmesini istediklerini söyledi. Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş idamın geri gelmesini istediklerini söyleyerek, "Bugün o yavrumuza yapılan hepimize yapılmış sayılır. Bu gibi haysiyetsiz insanlara gereken dersi versinler. Biz adalet istiyoruz. 14 yaşında, 15 yaşında kız çocuğu hiç dışarı çıkmayacak mı? Çocuklarımız gezmeyecek mi? Bu durum karşısında idamın geri gelmesini istiyorum. Gerçekten idam geri gelsin." diye konuştu.

Alper Tatlı isimli vatandaş da idamın geri gelmesini istediklerini kaydederek, şunları söyledi: "Bu gibi adi olayların son günlerde gündeme gelen idam olayının gerçekten tekrar değerlendirilmesini istiyoruz. Bu gibi olayları göz önünde bulundurulup değerlendirilmesini istiyoruz. Çünkü bu gibi suçların caydırıcılığı olmuyor. Suçlar çok hafif basit kalıyor."

Öte yandan, Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayla ilgili gizlilik kararı aldı. CİHAN

Yorumlar