"Lice’de askeri alana girilip Türk bayrağının indirilmesi kabul edilemez"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belediye Meclis Toplantısında, Lice’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na girilip Türk bayrağının indirilmesine sert tepki gösterdi.    Türkiye’de olağanüstü şeyler...

Google Haberlere Abone ol
"Lice’de askeri alana girilip Türk bayrağının indirilmesi kabul edilemez"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belediye Meclis Toplantısında, Lice’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na girilip Türk bayrağının indirilmesine sert tepki gösterdi.

    Türkiye’de olağanüstü şeyler yaşandığını ifade eden Sözlü, “Bir garnizonumuzun, kışlamızın içinde gönderdeki bayrağı gözüne kestirecek kadar fütursuzlaşan bir zihniyet yapısı var karşımızda. O bayrağı indirmek için oraya kadar gitme cesaretini gösterenleri; kışlası içinde ‘sağduyu adına takip ettiklerini’ ve engellemediklerini iddia eden birileri varsa, onların da kendilerini sorgulaması gerekir. Oradaki görevli askerler de buna dahildir. Bu fütursuzluğu gerçekleştirenleri de, onların bu cesareti bulmaları zeminini oluşturanları da Türkiye kamuoyunun iyi görmesi, iyi bilmesi lazım.” dedi.

    Bayrağın milletin her ferdi için kutsal olduğunun altını çizen Sözlü, Türkiye’de bu konuda daha da fütursuzlaşanların cevabını alacaklarını kaydetti. Sözlü, şöyle devam etti: “Bu cüretkarlığa yol açan mantalite ya da o şahsın oraya girmesine zemin oluşturan, müsaade eden zihniyet cevabını alacaktır. Kıbrıs’ta hatırlarsınız; sınır bölgesinde Türk bayrağına uzanan kişinin aldığı cevap belliydi. Bir memleket evladının da bu işe çok hazımlı bir şekilde bakmasını, şahsen olağan bir durum olarak görmüyorum.”

    Sözlü, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ni bayraklarla donatarak duyarlılık gösteren belediye meclis üyelerine ve Adana halkına teşekkür etti. Sözlü’nün konuşmasının ardından, MHP’li Meclis Üyesi Ramazan Akyürek, salonda bulunanları ayağa kalkıp bayrak sallamaya davet etti. Kendisi de bu esnada bayrakla ilgili şiir okudu. CİHAN

Yorumlar