Leyla Hanım Koleji’nden Suriyelilere yardım eli

Diyarbakır Özel Leyla Hanım Koleji öğrencileri, Suriye’deki savaştan kaçan mağdurlara yardım elini uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Leyla Hanım Koleji’nden Suriyelilere yardım eli

Diyarbakır Özel Leyla Hanım Koleji öğrencileri, Suriye’deki savaştan kaçan mağdurlara yardım elini uzattı. Öğrenciler, 65 aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

Suriye’de devam eden savaştan dolayı kaçarak Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde boş bir araziye yerleşen 65 aileye Leyla Hanım Koleji öğrencileri yardım elini uzattı. Okul Müdürü Eyüp Öztürk, yaptığı açıklamada, bir hafta içerisinde yapılan faaliyetlerde toplanan paralarla gıda ve giyim yardımlarını aldıklarını söyledi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin getirdikleri eşyalarla birlikte yardımları mağdurlara teslim ettiklerini belirten Öztürk, "Öğrencilerimiz bir hafta boyunca yardım toplamak ve gelen eşyaları düzenlemek için çok çalıştı. Haftanın son gününde ise 20 kişilik bir grupla yardımları dağıttık. Yardımları çadır çadır dolaşıp dağıtan öğrencilerimiz, ne kadar gerekli bir yardım faaliyetinde bulunduklarını bizzat yerinde görmüş oldular. Sadece çevreden gelen yardımlar ile ayakta kalan insanların yaşam şartları çok zor, elektrik ve suyun olmadığı çadırlarda insanların temel ihtiyaçlarını karşılaması sadece bu yardımlara bağlı." dedi.

Öztürk, Suriyeli çocukların büyük bir kısmının ayakkabılarının olmayışından çok etkilendiklerini belirterek, yardım faaliyetine katkıda bulunan öğrenci, öğretmen ve velilerine çok teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar