Levent Kırca'nın çocukları reddi miras istedi

Levent Kırca’nın Oya Başar’dan çocukları Umut ile Ayşe Kırca, borçlarından dolayı babalarının mirasını reddetmek için mahkemeye başvurdu. Hakim kararı haklı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Levent Kırca'nın çocukları reddi miras istedi

Kanser tedavisi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Levent Kırca’nın Oya Başar’dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, borçlarından dolayı babalarının mirasını reddetmek için dava açtı.

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre, İki kardeşin avukatları aracılığıyla açtıkları “reddi miras” davasının dilekçesinde, "Zeki Levent Kırca 12 Ekim 2015 tarihinde vefat etmiştir. Yasal mirasçılar arasında bulunmaktayız. Türk Medeni Kanun’un 605 ve devam eden maddeleri uyarınca merhum babamızın mirasını kayıtsız ve şartsız reddini ilişkin belge verilmesini talep ediyoruz” ifadesi yer aldı. Talebi haklı bulan mahkeme mirasın reddine karar verdi.

Öte yandan bu kararı alan Kırca kardeşlerin, babalarının borçları olduğu iddiasıyla, borçları kendilerine kalmasın diye dava açtıkları iddia edildi.

Levent Kırca’nın eski avukatları da, “Bir kişi vefat ettikten sona hem borç hem alacak mirasçılara kalır. Mirasçılar eğer kayıtsız şartsız mirasın reddini istiyorlarsa bu vefat nedeninin ne borcunu ne de alacağını istiyoruz demektir” dediler.

Yorumlar