Lastik yakarak yol kapatan eylemciler ile sürücüler birbirine girdi

Şanlıurfa’da topraklarının elinden alındığını ileri süren köylüler lastik yakıp, Akçakale-Şanlıurfa yolunu çift taraflı trafiğe kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Lastik yakarak yol kapatan eylemciler ile sürücüler birbirine girdi

Şanlıurfa’da topraklarının elinden alındığını ileri süren köylüler lastik yakıp, Akçakale-Şanlıurfa yolunu çift taraflı trafiğe kapattı. Eylem uzun sürünce kapanan yoldan geçemeyen sürücüler ile eylemciler arasında kavga çıktı.

Şanlıurfa’nın Yardımcı beldesi mevkiinde bir gurup köylü topraklarının ellerinden alınarak ağalara verildiğini ileri sürerek toprak reformu istedi. Tepkilerini duyurmak için yol kapatan eylemciler, Şanlıurfa-Akçakale yolunda lastik yakarak araçların geçişini engelledi. Yakın köylerde seçim çalışmalarını sürdüren Eyyübiye ilçesi Saadet Partisi adayı Hasan Oğul’da engele takıldı. Konvoyu durduran Oğul, eylemcilerin yanına gelerek sorunlarını dinledi. Eylemcilerin sorunlarını dinleyen Oğul, 12 gün sonra yapılacak seçimi anımsatarak hesabının sandıkta sorulmasını istedi. Oğul, seçilmesi durumunda sorunları ile yakından ilgileneceği vaadinde de bulunarak konvoyunun geçmesi için yolu açmalarını istedi. Gurup konvoyun geçişine izin verdi fakat diğer sürücülerin geçişine izin vermedi. Bazı sürücüler yolda yaklaşık yarım saat toprak reformu talebinde bulunarak eylem yapan gurubun engelini aşmak istedi. Ancak eylemciler geçişe müsaade etmedi. Kısa süre münakaşa yaşayan eylemciler ile sürücülerin tartışması biranda kavgaya dönüştü. Sürücüler eylemcileri linç etmeye kalkıştı. Bölgeden uzaklaşmak isteyen eylemcilerin peşini sürücüler bırakmadı. tekme-tokat ve taşlarla toprak reformu talebinde bulunan eylemcilere saldıran sürücüleri olay yerine jandarma sakinleştirdi. Olayın büyümesi üzerine takviye kuvvetler ve ambulans sevk edildi. Yol ise uzun süre trafiğe kapandı.

ALINAN TOPRAKLARIN İADESİNİ İSTİYORLAR

Bu arada eylemciler uzun süredir ekip biçtiği arazilerinin ellerinden alınıp zenginlere peşkeş çekildiğini ileri sürüyor. Konuyu Ak partili milletvekillerine dilekçe ile bildirdiklerini aktaran Eylemciler daha sonra dilekçelerini yırtılmış şekilde bulduklarını iddia etti. Eylemciler, kendi köylerindeki arazilerin başka köydeki zengin ve ağalara verildiğini belirterek arazilerinin iadesini isterken bunun için toprak reformunun şart olduğunu söyledi. Eylemciler bazı köylülerin arazisinin verildiğini bazılarının ise verilmediğini öne sürdü.
CİHAN

Yorumlar