Laralı miniklerden sema gösterisi

Özel Nevşehir Lara Koleji, büyük mütefekkirlerimizden Hz. Mevlana’yı anma adına birbirinden güzel etkinlikler düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Laralı miniklerden sema gösterisi

Özel Nevşehir Lara Koleji, büyük mütefekkirlerimizden Hz. Mevlana’yı anma adına birbirinden güzel etkinlikler düzenledi. Nevşehir’in en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Kapadokya AVM’de Mevlana konulu bir resim sergisi düzenledi.

Açılışını Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü ve resim öğretmenlerinin yaptığı sergi kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından ilgiyle takip edildi. Sergide yüze yakın resim sergilendi. 4 gün süren etkinliğin en dikkat çeken gösterisi Lara Koleji minik öğrencilerinin sunduğu sema gösterisi oldu. Küçük semazenler "Ne olursan ol, gel" yazılı sahnenin önünde gün boyu sema gösterisi yaptı. İzleyenlerden tam not alan gösteri boyunca miniklerin başlarının dönmemesi ve işlerine verdiği ciddiyetin yüzlerine yansıması herkesin dikkatini çekti. Sema gösterisi yoğun istek alındığından dolayı belli zaman aralıklarıyla tekrar edildi. Sergi boyunca Lara Koleji Ebru Kulübü de ebru sanatını canlı sunumlarla ziyaretçilere tanıttı.
Etkinliğe Nevşehir Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak’da katıldı ve semazenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yapılan etkinliği gezen tüm ziyaretçilere Mevlana temalı kitap ayracı hediye edildi. Açılışta bir konuşma yapan Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü, "Yüzyıllar önce yaşamış olmasına rağmen günümüz insanının ekmek ve su kadar ihtiyaç duyduğu sevgi, hoşgörü gibi ulvi duyguları hayatına rehber edinen Hz. Mevlana’nın öğrencilerimizde bir gündem oluşturması, onlar tarafından tanınması ve anlaşılması adına böyle bir etkinlik düzenledik. Manevi zenginliklerimizi oluşturan Hz. Mevlana gibi alim şahsiyetleri zaman eskitememiştir. İnsanlık Hz. Mevlana gibi yüce şahsiyetleri unutmamıştır, unutamaz. Biz de öğrencilerimize Hz. Mevlana’yı bir kez daha hatırlatmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar