Lara Koleji’nde Çanakkale menüsü

Lara Koleji, Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümünde öğrencilere büyük zaferin yaşandığı gün askerin yediği öğle yemeği menüsü olan un çorbası ve hoşaf dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Lara Koleji’nde Çanakkale menüsü

Lara Koleji, Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümünde öğrencilere büyük zaferin yaşandığı gün askerin yediği öğle yemeği menüsü olan un çorbası ve hoşaf dağıttı.

Sabah yapılan törende öğrencilere Çanakkale Savaşları ile ilgili yazılmış şiir ve şarkılar okundu. Okulun sosyal bilgiler öğretmeni Yunus Emre Koçak, yaptığı konuşmada, "Eğer Çanakkale'deki zaferler kazanılmasaydı, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul Birinci Dünya Savaşı'nın hemen birinci yılı sonunda İtilaf devletlerince işgal edilmiş, böylece Rus Çarlığı, müttefiklerinin yardımlarına en kısa yoldan kavuşmuş olacaktı. Almanya'nın yenilgisi daha da çabuklaşarak Rusya'da 1917 Bolşevik İhtilali muhtemelen gerçekleşmeyecekti. 18 Mart'ın ve onu izleyen Çanakkale kara savaşlarının zaferleri, ulusal tarihimizi ve dünya tarihini etkileyen önemi ve rolü bu noktalarda toplanmaktadır". dedi.

Lara Koleji 8. sınıf öğrencileri de şunları ifade etti: "Derslerde Çanakkale Savaşı'nı öğretmenlerimiz anlatıyor. Ancak bunlar hep teorikte kalıyor. Bugün en azından 18 Mart Çanakkale’de ecdadımızın imkânsızlıklar içinde kazandıkları savaşta yedikleri menünün aynısını yedik ve onların içinde bulundukları durumu yaşama imkânımız oldu. Ecdadımız, o imkânlarla tarih yazabildiler ise bizler bugün elimizdeki fırsatları iyi değerlendirip, ülkemizi daha iyi yerlere taşımamız gerekiyor."

Okul Müdürü Ulaş İnönü de "Bugün Çanakkale Şehitliği'nde yatan şehitlerimizin memleketlerine baktığımızda aslında çok şey anlıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından, Yemen'den, Halep'ten, Bağdat'tan gelip düşmana karşı savaşanlar, o gün orada tek yürekti, tek vücuttu, inançları birdi, davaları birdi. Bizlerin bugün o Şehitlik Anıtı'ndan çıkartacağımız çok ders olduğuna inanıyorum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar