Lara Koleji’den İngilizceyi sevdiren yarışma

Lara Koleji 2. sınıf öğrencileri arasında İngilizce dersini sevdirmek ve bilgileri pekiştirmek amacı ile bir şarkı yarışması düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Lara Koleji’den İngilizceyi sevdiren yarışma

Lara Koleji 2. sınıf öğrencileri arasında İngilizce dersini sevdirmek ve bilgileri pekiştirmek amacı ile bir şarkı yarışması düzenlendi. Lara Koleji İngilizce Zümresi tarafından 2. sınıflar arasında düzenlenen İngilizce şarkı yarışması yoğun ilgiyle karşılandı. Velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin karşısında hünerlerini gösteren minikler kıyasıya yarıştı.

Organizasyonda jüri üyeleri performans, jest ve mimikler, sahne kullanımı gibi kriterleri de göz önünde bulundurarak öğrencilere puan verdi.
İngilizceyi sevdirmek ve yabancı dil öğrenimini motive etmek amacıyla düzenlenen İngilizce şarkı yarışması sonuncu ilk 3’e giren öğrencilere madalya verilirken, diğer yarışmacılara katılım belgesi verildi.

Okul Müdürü Ulaş İnönü, içlerinde var olan ancak dışa vuramadıkları yeteneklerin ortaya çıktığını ve öğrencilerin hem eğlendikleri hem de sosyal anlamda güzel bir etkinlik yaptıklarını belirtti. Her şeyden önce bu yarışmayı organize etmedeki amaçlarının İngilizceyi sevdirmek ve yabancı dil öğrenimini motive etmek olduğunu vurgulayan Ulaş İnönü, “Bu tür aktivitelere önem veriyoruz. Etkinliğin yararlı olduğuna inanıyoruz. Klasik bir dil eğitiminden ziyade İngilizceyi sınıf ortamından çıkarıp aktivitelerle zenginleştirip, bu tip mini yarışmalarla süsleyip öğrencilerimize yabancı dilin önemini kavranmaya çalışıyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar