Lampedusa mültecileri uzman raporuna göre oturum alabiliyor

Libya’dan kaçarken İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında yaşanan felaketten kurtularak Hamburg’a gelen Afrikalı mülteciler oturum alabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Lampedusa mültecileri uzman raporuna göre oturum alabiliyor

Libya’dan kaçarken İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında yaşanan felaketten kurtularak Hamburg’a gelen Afrikalı mülteciler oturum alabiliyor. Sol Parti’nin Federal Meclis’e yaptığı müracaata verilen cevapta iltica başvurusu yaptıkları İtalya’nın kabul edip oturum verdikten sonra çok masraflı olduğu gerekçesiyle para vererek Hamburg’a gönderdiği 300 kadar mülteciye oturum yasasının 23 paragrafının 1. maddesine göre insani durumdan oturum verilebileceği belirtildi.

Bu uzmanlar raporu, Hamburg Senatosu'nun açıklamalarıyla ters düşerken, Hamburg Yabancılar Dairesi bu şekilde oturum verilmesine yanaşmıyor. Mülteciler toplu olarak herhangi bir sorgulama olmadan oturum almak için mücadele ederken, Hamburg İçişleri Bakanlığı daha önce mültecilere yaptığı çağrıda bireysel olarak kimlik bilgileri ve hangi nedenden dolayı iltica talebinde bulunduklarını bildirmelerini istemişti.

Yaklaşık bir yıl önce Hamburg’a gelen ve kilise, üniversite gibi farklı yerlerde konaklayan mülteciler protesto ve yürüyüşlerle oturum almak için çalışıyor. Mültecilere en büyük destek ise sol gruplardan geliyor. CİHAN

Yorumlar