Kuzey Ormanları Savunması: Üçüncü havalimanına ihtiyaç yoktur

Kuzey Ormanları Savunması isimli platform, üçüncü havalimanı çalışmalarını protesto etmek için eylem yapacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Ormanları Savunması: Üçüncü havalimanına ihtiyaç yoktur

Kuzey Ormanları Savunması isimli platform, üçüncü havalimanı çalışmalarını protesto etmek için eylem yapacaklarını açıkladı. Grup adına basın açıklaması yapan Çiğdem Çidamlı, “Atatürk Havalimanı’nı da boşaltarak AVM’ye dönüştürmek istemektedirler. Bunun yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı’na ek yapılabilir.” dedi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda Kuzey Ormanları Savunması bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, üçüncü havalimanının yapılmasıyla ormanların yok olacağı belirtilerek, 8 Şubat Cumartesi günü havalimanı proje üstlenicilerinden Kalyon İnşaat tarafından satın alınan ATV ve Sabah gazetesi binasının önünde eylem yapacakları açıklandı.

Kuzey Ormanları Savunması adına konuşan Çiğdem Çidamlı, “Yetkililer başta maden ocağı alanına yapılacağını söylediler, herhangi bir dayanakları olmadan. Sonra projeye olumlu görüş veren ÇED raporunun kendisi, bu alanın 3’te ikisinin doğal orman alanı olduğunu ilan etti. Bu aslında 70 adet eski maden ocağının büyük bir bölümünün tekrar doğal yaşam alanına dönüştüğünü ve burada bir havalimanının hem ağaçları, bitkileri ve eski maden ocaklarında oluşan bütün yaşamı öldüreceği, doğrudan ÇED raporunda vardır. Zemin ile ilişkin sıkıntılar, ortalama 100 metre derinliğinde dolgu yapılması gerekiyor. Daha yeni açıklandı ki bu dolgu, havaalanı pistlerindeki 100 metrelik dolguları el verişli değildir. Aynı zamanda kuş göçü güzergahı olduğu için de hem zemin bakımından hem diğer bakımdan da yolcuların uçuş güvenliğini tehdit edecek bir şeydir.” ifadelerini kullandı.

Üçünücü havalimanı yerine Sabiha Gökçen’e ek yapılabileceğini söyleyen Çidamlı, “Biz çok net söylüyoruz. Evet İstanbul’da bir 3. havalimanına özellikle o bölgede ihtiyaç yoktur. Atatürk Havalimanı’nı da üstelik boşaltarak AVM’ye dönüştürmek istemektedirler. Bu bakımdan bütün biliminsanlarının, meslek odalarının görüşleri vardır. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ek yapılabilir. İstanbul’un transit yolcu kapasitesi böyle karşılanabilir. O alanda asla böyle bir şey yapılamaz. ÇED raporunda Kanalistanbul hafriyatıyla oranın doldurulacağı söyleniyor. Böyle bir rezillik olabilir mi? Kanalistanbul’un bir ÇED raporu var mıdır?” şeklinde konuştu
CİHAN

Yorumlar