KUYAP, Kahramanmaraş’ta 150 işveren ve 225 çalışanına eğitim verecek

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması projesinin (KUYAP) 14’üncü tanıtım toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleş.

Google Haberlere Abone ol
KUYAP, Kahramanmaraş’ta 150 işveren ve 225 çalışanına eğitim verecek

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması projesinin (KUYAP) 14’üncü tanıtım toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda 5 milyon Euro yatırımla başlatılan ve 2 yıl sürecek olan proje kapsamında il genelinde 150 işveren ve 225 çalışana KUYAP eğitimi verilmesi hedefleniyor.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Gülkesen, işletmelerin varlıklarını sürdürebilmek için bilgiye dayalı üretim modelini tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

    Türkiye’deki ticaret hacminin gelişim sürecini anlatan Gülkesen, “1980’lerde küreselleşme ile başlayan dışa açılım, 90’larda gümrük birliği, 2000’lerde Türkiye ile AB arasında adaylık süreci ve müzakerelerin başlaması, Türk işletmelerini cesaretlendirmiş, Avrupa’nın yanında tüm dünyaya açılma hedef pazar olarak tüm dünyayı görme cesaretini vermiştir. Özellikle Türkiye ile AB’nin ekonomik ve ticari ilişkilerinde dönemin yeni şartlarına yönelik olarak tüm işletmelerin rekabet edebilmeleri için uyum yeteneğinin geliştirilmesi ve sürdürülebilmesi Türkiye’nin en stratejik, politik meselelerinden biridir. Artık Türk işletmeleri gelecekte varlıklarını sürdürebilmek için düşük maliyet odaklı üretim yapısından bilgiye dayalı üretim modeline geçişi sağlamak zorundadır.” diye konuştu.

    Kahramanmaraş’ta ekonominin küresel anlamda değişen şartlara hızla uyum sağladığını aktaran Gülkesen, “Kahramanmaraş 80’lerden itibaren açık ekonomik politikasına hızla uyum sağlamış ve devlet desteği mekanizmasını doğru işleterek bu günün dev sanayi işletmelerini hayata geçirmiştir. 870 sanayi tesisiyle tekstil, metal sanayi, elektrik üretimi, çimento, kağıt sektöründe Türkiye üretiminde ciddi bir paya sahip olan ayakkabı ve altın işleme sektörlerinde Türkiye’nin ikinci büyük işleme merkezi konumuna ulaşan ve sanayi çeşidini arttırmak için, gıda, plastik, mobilya ve kimya gibi sektörlerde yatırımlarına devam eden ilimiz turizmde de önemli yatırımlar yaparak önemli bir turizm merkezi haline gelecektir.” şeklinde konuştu.

    TOBB, AB Proje Geliştirme ve İzleme Müdürü Werner Gruber toplantıda yaptığı sunumda şunları kaydetti: “KUYAP projesi çok önemli bir proje çünkü 5 milyon Euro’luk bir yatırım söz konusu. 2 sene sürecek olan projemizde 5 milyon liralık yatırım insan kaynaklarına yapılıyor olacak. Proje kapsamında 5 bin kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bunlardan 2 bini işveren konumunda olanlardan, 3 bin kişi de çalışan konumunda olanlardan olacak. Kahramanmaraş için somut hedefimiz 150 işveren, 225 çalışana bu eğitimi ulaştırmak. Kahramanmaraş’ın bu günümüz koşullarına uyum yeteneğini arttırmak için bu faaliyetlerden faydalanmasını hedefliyoruz.”

    Konuşmaların ardından iş adamlarına sine vizyon eşliğinde sunumlar yapılarak proje hakkında detaylı bilgi verildi. CİHAN

Yorumlar