Kutuya atılan her kuruş engellilerin engellerinden kurtuluşu oldu

Samsun'un Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi, oluşturduğu 'engelli köşesi'yle öğrencilerin engellilere karşı daha duyarlı bakış açısı kazanmalarını sağlıyor.Okul Müdürü Dursun Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her bireyin...

Google Haberlere Abone ol
Kutuya atılan her kuruş engellilerin engellerinden kurtuluşu oldu

Samsun'un Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi, oluşturduğu 'engelli köşesi'yle öğrencilerin engellilere karşı daha duyarlı bakış açısı kazanmalarını sağlıyor.

Okul Müdürü Dursun Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her bireyin bir engelli adayı olabileceği bilinciyle hareket ederek, okulumuzda öğretmen, öğrenci ve velilerimizin maddi destekleriyle Türkiye Sakatlar Derneği Bafra şubesi ile işbirliği halinde tekerlekli sandalye kampanyası başlatıldı. Üç ay gibi kısa bir sürede öğrencilerimizin harçlıklarından artırarak 3 adet tekerlekli sandalye alındı ve 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza okulumuz bahçesinde düzenlenen törenle öğrencilerimiz tarafından teslim edildi.’’ dedi. Özcan, katkı sağlayan öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Müdür Başyardımcısı Uğur Alev ise "Yürütülen kampanya 2 yıldan beri devam ediyor. Amacımız öğrencilere konu ile ilgili farkındalık yaratmaktır. Öğretmen ve öğrencilerimiz bu kampanyayı sahiplenerek gelecek yıllarda da devam ettireceklerdir.’’ ifadesini kullandı.

İngilizce öğretmeni Naim Okay da 'Engelleri Birlikte Aşalım’ adlı bir köşe oluşturularak, güzel bir proje başlatıldığını, 'Dünyanın en kötü hastalığı duyarsızlıktır' ve 'Atılan her kuruş engellere karşı kurtuluş' sloganlarıyla öğrencilerin yardım kutusuna destek vermelerini sağladıklarını anlattı. CİHAN

Yorumlar