Kutlu Doğum Haftası mehter ve semazen gösterisi ile başladı

Samsun'un Bafra ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri eski Tekel binası bahçesindeki kermes ile başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum Haftası mehter ve semazen gösterisi ile başladı

Samsun'un Bafra ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri eski Tekel binası bahçesindeki kermes ile başladı. Program, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş ve müftülüğe bağlı imam-hatiplerin müftülük önünden mehter takımı ile kermes alanına yürüyerek gelmesi ile başladı.

Eski Tekel binasını dolduran davetlilere Bafra Mehteran Takımı bir gösteri sundu. Aktekke İhsaniye Kur'an kursu öğrencileri, semazen gösterisini ilgi ile izledi. Bu arada davetlilerin oldukça duygulandığı gözlendi. Kaşıkçı İyigün Camii imam-hatibi Abdullah Ergin’in Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili konuşma yaptı.

Keleş, "Bafra Müftülüğü olarak 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası açılışını yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim bursu verilmesi amacıyla Bafra Müftülüğü'ne bağlı 83 Kur'an kursu öğreticilerinin ve din görevlilerinin hazırladığı kermesle yapıyoruz.’’ diyerek, elde edilen gelirin öğrenciler yararına kullanılacağını belirtti.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise buralarda yapılan hayırlı hizmetin takdire değer olduğunu, katkı sağlayan bütün vatandaşlara teşekkür etti.
Yapılan duanın ardından kermesin açılışı yapıldı. Kermese Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Bafra İlçe Müftülüğü'ne bağlı imam-hatipler, müezzinler, Kur'an kursu öğreticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.












CİHAN

Yorumlar