Kutlu Doğum Haftası istişare toplantısı yapıldı

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum Haftası istişare toplantısı yapıldı

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.
2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili konuları görüşmek üzere yapılan istişare toplantısına Vali Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Müftü Yakup Öztürk, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İsmail Ördü, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Baro Başkanı Fahri Korucu ile birlikte Müftülük çalışanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kutlu Doğum Haftası'nın en güzel biçimde kutlanması için yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantıda İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Nevşehir’de Kutlu Doğum Haftası daha gelmeden hedefine ulaşmıştır. Çünkü kutlamaların ana amacı, aynı Allah’a ve Peygamber’e inanan, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan insanları biraraya getirerek kaynaşmalarına vesile olmaktır. Bu gaye Nevşehir’de toplandığımız salonda gerçekleşmiştir. Protokolün en üst makamları ile sivil toplum kuruluşları biraraya gelerek birlik ve beraberlik mesajını vermiştir” dedi.

Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılda 14- 20 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacağını kaydeden Müftü Öztürk “ hazırladığımız programa göre önümüzdeki hafta Pazartesi günü akşamı Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonu’nda Kur’an-ı Kerim okumada 2 Dünya şampiyonu ve bir Türkiye ikincisi olmak üzere 3 kurra hafızımız Kur’an ziyafeti sunacaklardır. Ayrıca program kapsamında dini konuların anlatılacağı konuşmalar ile ilahilerde okunacak. Çarşamba günü ise Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans verilecek. Cuma günü sabah ise Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde kadınlara yönelik program düzenlenecek” diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri adına konuşan Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir ise, STK’lar olarak Peygamber Efendimiz'le (sav) ilgili bütün programları desteklediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver ise Kutlu Doğum Haftası kutlama programlarına ilk andan itibaren destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirtti.
Vali Mehmet Ceylan’da konuşmasında, İl Müftülüğü’nün koordinasyonuyla yapılan bu etkinliklerle daha çok kişiye Efendimiz’i(sav) iyi tanımak, tanıtmak, O’nun anlaşılmasını sağlamak fırsatı oluşturulduğunu söyledi.
Toplantıda, 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak 'Kutlu Doğum Haftası'nda yapılacak olan faaliyetlerle ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bilgi alışverişinde bulunuldu.
CİHAN

Yorumlar