Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Yozgat İl Müftülüğü tarafında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Yimpaş AVM salonunda Bursa Müftüsü Prof.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Yozgat İl Müftülüğü tarafında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Yimpaş AVM salonunda Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans ile başladı.

Konferansa, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, programda yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed (sas)'in, en bedevi bir kavmin yaşadığı yıllarda saadet asrını başlattığını söyledi.
Hz. Muhammed’in diri diri kız çocuklarının toprağa gömülüp, üzerini de çiğneyen bir kavmi, dünyada merhamet timsali bir ümmet haline getirdiğini vurgulayan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: "Biz öyle bir Nebi’nin ümmetiyiz ki Kur’an ışığında getirdiği kurallarla şu an Batı toplumlarının bile ulaşamadığı en ideal demokrasiyi asrı saadette, dünyada icad etti, uyguladı, tatbik etti. Yine biz öyle bir Nebi’nin ümmetiyiz ki dünyevi hayattaki hal ve lisanından oluşan sünneti seniyesiyle toplum hayatı çok düzenli bir hale geldi, huzur ve refah içerisine girdi. Yine biz öyle bir Nebi'nin ümmetiyiz ki kendimizi diğer kavimler, diğer ümmetler, diğer milletler içerisinde iltifat edilmiş, ihsanda bulunulmuş olarak hissedebiliyoruz. Bütün semavi kitaplar ondan bahsediyor. İncil’de Ahmet ve Faraklit, Tevrat’ta Ahyet, Muhtar, Kur’an’da da Muhammed ismiyle müsemma o yüce Nebi'nin ümmeti olmak hepimiz için büyük bir lütuf, büyük bir ihsandır." dedi.

Hafta boyunca kutlu doğum etkinliklerinin devam edeceğini kaydeden Yazıcı, "İl bazında bu işin sevdalısı olan bu işi yüreğinde yaşatan bunun güzelliğini yaşamaya çalışan maneviyatını hisseden bütün Yozgatlı hemşehrilerimize, misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hepimizin bu mübarek haftasını tebrik ediyor, kutluyorum. Resulüllah’ın şefaatine nail olmamızı ve en son onun sancağı altında yan yana, kol kola beraber olmayı Yüce Mevla’nın bize nasip etmesini niyaz ederim." şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise Kutlu Doğum Haftası'nın Diyanet İşleri Başkanlığı’nca neredeyse çeyrek asırdan beri kutlandığını belirtti. Ay, şunları söyledi: "İnsanlarımıza Hz. Peygamber sevgisini, Allah Resulü'nün ahlakını, onun sünnetini, onun topluma getirdiği güzellikleri tanıtmak maksadıyla oluşturulan bir hafta olarak yaklaşık 25 yıldan beri kutlanmaktadır. Her sene Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir tema, bir konu seçilir ve o konu bir hafta boyunca camilerde, salonlarda, meydanlarda, Kutlu Doğum programının yapıldığı her yerde dile getirilmeye çalışılır. Geçen yıllarda kardeşlik hukuku, merhamet, insanlık onuru gibi konular işlenmişti. Bu sene de 'Din ve Samimiyet', 'Hz. Peygamber Din ve Samimiyet' konulu bir tema seçildi. Çünkü buna hepimizin ihtiyacı var."

Programda Çapanoğlu Camii İmam Hatibi Cemal Şahiner Kur'an tilaveti sunarken, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu da Kutlu Doğum Haftası’nın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

Yorumlar