Kütahya acıyı paylaşıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından ilan edilen 3 günlük milli yasın ardından Kütahya’daki siyasi parti, sendika ve STK’lar yaptıkları açıklamalarla acıyı paylaştıklarını bildirdi.    Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Kütahya acıyı paylaşıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından ilan edilen 3 günlük milli yasın ardından Kütahya’daki siyasi parti, sendika ve STK’lar yaptıkları açıklamalarla acıyı paylaştıklarını bildirdi.

    Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Soma halkının yanında olduklarını belirterek “Manisa’nın Soma İlçesindeki kömür madeninde meydana gelen kazanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu elim kazada hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifa, kederli ailelerine de sabırlar diliyoruz. Halen mahsur kalan kardeşlerimizin de biran evvel kurtarılması için dua ediyoruz. Kütahya Belediyesi olarak Soma halkının ve maden işçilerinin yanındayız ve üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

    AK PARTİ'Lİ GAZEL: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

    AK Parti İl Başkanı İshak Gazel, Soma’daki facianın ardından yazılı bir açıklama yaparak yaşanılan acının tarifsiz olduğunu bildirdi. Soma’da meydana gelen acının tarifsiz olduğunu, yaşanılan acıyı anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını kaydeden Gazel, “Yüreklerimiz derinden dağlanmıştır, acımız çok büyüktür. Bu acıyı anlatmaya bütün kelimeler ve ifadeler yetersiz kalır. En büyük temennimiz ve Allah’tan dileğimiz devam eden kurtarma çalışmalarında daha fazla acı haberin gelmemesidir. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize yüce Allah’tan Rahmet Niyaz ediyor, acılı ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    MHP'Lİ ALPERTÜRK: AİLELERİNE KAVUŞMALARI EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Erol Alpertürk, trafo patlaması sonucu meydana gelen elim kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek “Ocaktaki yangının söndürülemediği ve halen ulaşılamayan ocakların bulunduğu ifade edilmektedir Ayrıca, ocaklarda çalışan işçi sayısının da ne kadar olduğu konusunda net bilgiye ulaşılamadığı için ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe duyulmaktadır. Temennimiz tüm işçi kardeşlerimizin sağ ve salimen kurtarılarak Ailelerine kavuşmaları en büyük dileğimdir. Türkiye’nin en büyük Kömür Maden ocağı kazası olan bu elim kaza sonucunda Hayatlarını kaybeden İşçi kardeşlerimize Cenabı Allah'tan (cc) rahmet ve acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralı Olarak kurtarılan İşçilerimize Acil şifalar Ailelerine geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

    CHP'Lİ HAN: ÖLÜM MADENCİNİN KADERİ DEĞİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Şeref Han da parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile yaşanan olayları değerlendirdi. Han, maden işçilerin hayatını kaybettiği faciada her Türk vatandaşının sorumluluğu olduğunun altını çizerek “Ölüm madencinin kaderi değildir. Ülkemiz özellikle kömür madeni açısından oldukça zengin olup Anadolu ve Trakya’nın her yerinde neredeyse kömür rezervleri mevcuttur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız çalışmaları mecliste ve halkımızla paylaşmıştık. Bu basın toplantısının amacı siyasi bir eylem yapmak değil evlatlarımızın yüzlerce metre toprak altında nefessiz kalarak ölmesine bir daha asla müsaade etmeyeceğimizi mevcut hükümete bildirmek ve onları uyarmaktır” diye konuştu.

    MADEN -İŞ ŞUBE BAŞKANI ATEŞ: BİR AVUÇ KÖMÜR İÇİN, BİR ÖMÜR VERENLERE

Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Ahmet Ateş ise yazılı bir açıklama ile yaşanılan acıyı paylaştığını bildirdi. Ateş, meydana gelen kazanın sebebinin ihmal ve yeterli güvenlik önlemlerinin olmayışı olduğunu belirterek “Resim gayet açık ve net karşımızda durmaktadır. Çare; çalışanı örgütlü, denetimi yapılan, güvenli iş ortamını yaratmak ve Toplu ölümlerin en fazla olduğu Maden Sektöründeki taşeronlaşmayı bir an evvel durdurmaktır. Öncelikle hayatlarını kaybeden maden şehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalan yakınlarına baş sağlığı, yaralı olan ve henüz ulaşılamayan madenci kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin ve tüm maden işçisi kardeşlerimizin başı sağ olsun. Bir daha böyle acılarla karşılaşmamak dileklerimizle.” ifadelerini kullandı.

STK ve siyasi partilerin yanı sıra Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Milletvekilii Prof. Dr. Alim Işık, Hasan Fehmi Kinay, Vural Kavuncu, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur da Twitter’deki hesaplarından başsağlığı mesajlarını yayınladı. CİHAN

Yorumlar