Kurutuş Savaşı şehidinin bakımsız kabri tepki çekiyor

Kurtuluş Savaşı sırasında Uşak’ta Yunan askerleri tarafından rehberlik yapması için alıkoyulan, köyleri yakıp yıkmamaları için onları uzak yerlere yönlendiren, durumun farkedilmesinden sonra şehit edilen Çeçeli Kara Murat’ın harap haldeki mezarı ve yanın.

Google Haberlere Abone ol
Kurutuş Savaşı şehidinin bakımsız kabri tepki çekiyor

Kurtuluş Savaşı sırasında Uşak’ta Yunan askerleri tarafından rehberlik yapması için alıkoyulan, köyleri yakıp yıkmamaları için onları uzak yerlere yönlendiren, durumun farkedilmesinden sonra şehit edilen Çeçeli Kara Murat’ın harap haldeki mezarı ve yanındaki direkte aslı bulunan yırtık Türk bayrağı tepki çekiyor. Kabrin sorumluluğunun hangi kurumda bulunduğunun belli olmadığını söyleyen Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakın, “Görmek istemediğimiz bir görüntü. Hakikaten üzücü. Biz hemen bugünden itibaren bayrakların değiştirilmesi için çalışmalara başlıyoruz. Gerekli mercilere bu konuyu intikal ettireceğiz. Çeçeli Kara Murat’ın kabrinin bakım ve onarımı muhtarlıkta mı, İl Özel İdare'de mi, valilikte mi, belediyede mi onu da bilen yok. O nedenle sahipsiz bir mezar görünümünde.” dedi.

Kabrin kitabesinde ise şunlar yazılı: “Burada Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın en önemli safhalarından biri olan Başkumandanlık Meydan Muharebesi'nde Türk orduları karşısında bozguna uğrayarak, İzmir’e doğru kaçmaya başlayan Yunan ordusunun bir kısmını Kusra Deresi istikametine yönlendirerek, düşman orduları başkomutanı General Trikopis ve komuta heyetinin teslim alınmasında önemli bir rol oynayan ve bu sırada tuzağa düşürüldüklerini anlayan düşman askerleri tarafından şehit edilen halk kahramanı Çeçeli Kara Murat yatmaktadır.”

Çeçeli Kara Murat, her sene Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 1 Eylül tarihinde yapılan resmî kurtuluş törenleri sonrasında bütün idari heyet tarafından Aşağı Karacahisar köyünde bulunan kabri başında anılıyor. CİHAN

Yorumlar