Kurutulmuş yapraklar üzerine hat sanatıyla yazdığı ayet ve hadislere sergiledi

Kurutulmuş yapraklar üzerine hat sanatıyla ayetler ve hadisler yazarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren inşaat mühendisine ait serginin açılışını yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz eserlere hayran kaldı.Özel...

Google Haberlere Abone ol
Kurutulmuş yapraklar üzerine hat sanatıyla yazdığı ayet ve hadislere sergiledi

Kurutulmuş yapraklar üzerine hat sanatıyla ayetler ve hadisler yazarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren inşaat mühendisine ait serginin açılışını yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz eserlere hayran kaldı.

Özel tasarımların da bulunduğu toplamda 52 eserden oluşan ilk kişisel sergisini açan İnşaat Mühendisi Murat Şenel’in sergisi yoğun ilgi gördü. Çok sayıda davetlinin de hazır bulunduğu serginin açılış töreni, semazen gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eserleri tek tek inceleyerek bilgi aldı.

Sergideki eserlere hayran kaldığını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Türk-İslam el sanatlarının en güzel örneklerinden bir tanesi olan ebru sanatıyla ilgili bir sergideyiz. El emeği göz nuru ile bu güzel sergiyi ortaya koyan Murat Şenel kardeşimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Özgün sanat eserlerinin yer aldığı bu sergide bulunmaktan dolayı ben de mutluluk duyuyorum. O bakımdan bu eserlerin devamını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Sergi hakkında bilgi veren Şenel, serginin 1 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Hat sanatı konusunda 18 senede epey yol kat ettiğini ifade eden Murat Şenel, ilk kişisel sergisini Samsun'da açmaktan dolayı da büyük mutluluk duyduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar