Kurtalan Kaymakamı çalışmalarını anlattı

Siirt’in Kurtalan ilçe Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, KÖYDES projesi kapsamında 2013 yılında yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kurtalan Kaymakamı çalışmalarını anlattı

Siirt’in Kurtalan ilçe Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, KÖYDES projesi kapsamında 2013 yılında yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaymakam İmamoğlu, yapılan köy yolları, içme suyu projelerini şöyle sıraladı; "İncirlik-Derince-Demirkuyu-Saipbeyli grup yolu, Erdurağı Köyü yolu, Bölüktepe-Atabağ yolu, İğdeli-Yazılı mezra yolu, Kılıçlı-Uluağaç mezra yolu, Gürgöze-İkikardeş mezra yolu, Çalıdüzü Köyü yolu olmak üzere toplam 7 köy ve mezramızın 28,2 km yolu 958.419 TL harcanarak 2. kat asfalt sathi kaplama yapılmıştır. Beykent Köyü köy içi yollarına 93.220,00 TL harcanarak parke taşı döşenmiştir. Tütün Köyü Çay Mezrası içme suyu şebekesi, Çakıllı-Avcılar-Atalay-Tulumtaş köyleri içme suyu şebeke tadilatı, Aksöğüt Köyü Aktepe Mezrası, Tütün Köyü Aydıncık Mezrası, Akçagedik Köyü ve Aydemir Köyü sondaj su kuyusu açılması, Kapıkaya Köyü sondaj kuyu tadilatı olmak üzere 13 köy ve mezramızda 499.250 TL harcanarak içme suyu şebekesi, sondaj kuyu ve içme suyu şebeke tadilatı yapılmıştır.”

İmamoğlu köylere yapılan kanalizasyon, okullar ve tarım alanında ki çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: "Bölüktepe, Yeniköprü, Yanarsu, Yellice ve Yeşilkonak köyleri başta olmak üzere toplam 5 köyümüzün kanalizasyon şebekesi 525.000 TL harcanarak tamamlanmıştır. Zübeyde Hanım Anaokulu, Sümer İlk ve Ortaokulu, Ertuğrul Gazi İlkokulu, Kayabağlar Çok Programlı Lisesi ve Gözpınar İlkokulu olmak üzere ilçemiz merkez ve köylerinde bulunan 6 okulumuzun bakım ve onarım işleri, 2013 yılı İl Özel İdaresi tarafından ilçemize tahsis edilen 223.610 TL ödenek ile tamamlanmıştır. Ayrıca 2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından, ilçemiz merkezinde bulunan 24 derslikli Atatürk İlkokulu inşaatı ve Anaokulu binası onarım işi için 2.059.100 TL ödenek tahsis edilmiş olup, okul inşaatı devam etmektedir.
2013 yılı ilçemiz Yayıklı Köyü 'Toprağa Şefkat' Projesi kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı’nın yüzde 75 hibe desteği ile 7.185 mt. basınçlı sulama projesi Kurtalan Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde yaptırılmakta olup, inşaat devam etmektedir. Proje bitiminde yaklaşık 2.500 dönüm arazi basınçlı sulama sistemine kavuşacaktır."
CİHAN

Yorumlar