Kurbanın iyi niyeti Madagaskar'a uzandı

Diversity Farklılık Derneği, Afrika'nın ada ülkesi Madagaskar'ın bazı bölgelerindeki Müslümanlara Türkiye'den gönderilen kurban yardımlarını dağıttı

Google Haberlere Abone ol
Kurbanın iyi niyeti Madagaskar'a uzandı
Diversity Farklılık Derneği, Afrika'nın ada ülkesi Madagaskar'ın bazı bölgelerindeki Müslümanlara Türkiye'den gönderilen kurban yardımlarını ulaştırdı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Madagaskar'daki daimi temsilciler ve Türkiye'den giden gözlemcilerle beraber, vekalet yoluyla kesilen kurbanlıkların etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Derneğin Madagaskar Temsilcisi Süleyman Aydın, ihtiyaç sahipleriyle yardımlaşarak kardeşlik hissini yaşamak ve yaşatmak için Madagaskar'a gittiklerini belirtti.

Aydın, 2012'den beri Madagaskar'daki Müslümanlara yardım ulaştırılmaya çalışıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Öncelikle ihtiyaç sahipleri olmak üzere insanların köylerine gidip yardımları nezaketle ulaştırmaktayız. Kestiğimiz yüzlerce kurbanı önceden hazırlanan listeler halinde ihtiyaç sahiplerine, Türkiye'deki kardeşlerinin selamıyla teslim ediyoruz. Madagaskar'da birçok insan et bulamadığı için hayvanların kanlarını tüketiyor, hatta hemen her şehirde kan satan dükkanlar bulunuyor. Bu nedenle ülkede ciddi bir ihtiyaç söz konusu. Yaptığımız yardımlarla ulaşabildiğimiz insanlar, Türkiye'den gelen kurban hediyelerinden oldukça memnun."

Yorumlar