Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’na yoğun ilgi

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu ortaklaşa 'Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-2 Projesi' adıyla Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’na yoğun ilgi

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu ortaklaşa 'Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-2 Projesi' adıyla Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması düzenliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da desteğiyle 81 ilde ve 300 ilçede yapılacak yarışmaya 250 bin kişinin katılması hedefleniyor.

Yarışma Sözcüsü Osman Karataş, Kur'an ayetlerinin anlamı üzerinden test sınavı şeklinde yapılacak yarışmada, bu sene ilk defa online olarak yurt dışından ve yurt içinden internet ortamında başvuru yapılabileceğini söyledi.
www.ufkayolculuk.com internet adresi üzerinden müracaat kayıtlarına başlanılan yarışmaya yoğun ilgi olduğunu anlatan Karataş, şimdiden ülke genelinde başvuru sayısının 50 bini geçtiğini kaydetti.

Bu alanda yapılmış en geniş kapsamlı organizasyonu düzenlediklerini savunan Karataş, “Hedef olarak Türkiye genelinde 250 bin, Sivas genelinde ise 10 bin yarışmacıya ulaşmak istiyoruz. 31 Ocak'ta kayıtların son bulacağı yarışma ortaokul, lise, üniversite öğrencileri, yetişkinler ve din görevlileri olmak üzere 5 ana kategoride yapılacak. 9 Mart 2014 Pazar günü saat 10.00’da düzenlenecek yarışma sınavımızın sonuçları nisan ayında büyük organizasyonlarla duyurulacak ve hem İstanbul’da hem de Sivas’ta ödül törenleri yapılacaktır.” dedi.

Osman Karataş, 5 kategoride düzenlenen yarışma sonucunda dereceye girenlere umre ziyareti, para ödülü, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, bisiklet olmak üzere toplamda 19 umre, 34 bilgisayar, 18 bin lira para, 9 bisiklet ve 100 sürpriz ödül verileceğini ifade etti.

“OKUYORUZ ANCAK ANLAMINI BİLMİYORUZ”

Bir şirkete 12 ilde 2 bin 200 kişi üzerinde bir anket çalışması yaptırdıklarından bahseden Karataş, şöyle devam etti: “Bu araştırmaya göre toplumun yüzde 94'ünün evinde Kur'an-ı Kerim bulunmasına ve yüzde 78’inin Arapçasından okumasına rağmen Türkçe anlamını okuyan kişi yüzde 5'i geçmiyor. Namaz kılanlar Fatiha'yı okuyor ama maalesef 100 kişiden 5 kişi anlamını biliyor. Biz bu yarışmayla aslında ‘en çok sevdiğimiz Yüce Allah’ın kutsal mektubu olan Kur'an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamak gerektiğini, ayrıca her yaştan insanın rahatlıkla okuyup anlayacağı ve mesajlarının gayet açık olduğunu’ göstermek istedik. Bu vesileyle gayemiz 7’den 70’e tüm halkımızı Kur’an’ın anlamıyla buluşturmak istiyoruz. Ortaokul, lise, üniversite öğrencileri, yetişkinler ve din görevlileri olmak üzere herkesi Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’na katılmaya davet ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar