KURALDER: Haşim Kılıç'ın açıklamaları hukukun ve toplum vicdanının sesi

Antalya Kural Hukukçular Birliği (KURALDER) Başkanı Avukat Adnan Taşkın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, mahkemenin kuruluşunun 52. yılı programında yaptığı konuşmayı, hukukun ve toplumun vicdanının sesi olarak değerlendirdiklerini...

Google Haberlere Abone ol
KURALDER: Haşim Kılıç'ın açıklamaları hukukun ve toplum vicdanının sesi

Antalya Kural Hukukçular Birliği (KURALDER) Başkanı Avukat Adnan Taşkın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, mahkemenin kuruluşunun 52. yılı programında yaptığı konuşmayı, hukukun ve toplumun vicdanının sesi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, mahkemenin kuruluşunun 52. yılında yaptığı konuşmaya Antalya KURALDER’den destek geldi. Birlik binasında düzenlenen basın toplantısında KURALDER yönetim kurulu adına açıklama yapan Adnan Taşkın, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından, devleti temsil eden bir kısım erklerin tasarruflarında adalete olan inancının zayıfladığı ve farklı kesimler arasında ayrışmanın kalıcı izler bırakma riskinin yaşandığı sürece değindi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı açıklamalara değinen Taşkın, “Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yılı sebebiyle yaptığı konuşmada; hukuk karşısında her bir bireyin eşit olması, hukukun üstünlüğü, demokratik sistemlerde güçler ayrılığı ilkesinin hayati rolü ve yargının bu güç dengesindeki yeri, başta insan onuru olmak üzere bireysel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması gibi evrensel değerlere vurgu yaptığı konuşmasını önemsiyor ve bu konuşmayı hukukun ve toplumun vicdanının sesi olarak değerlendiriyoruz. Söz konusu konuşmanın bireyinden idarecisine kadar her bir kişi ve kurum tarafından dikkate alınmasında faydalı sonuçlar olacağını düşündüğümüzü ifade etmek istiyoruz.” dedi. Taşkın, Kılıç’ın konuşmasının ardından ortaya atılan birtakım spekülasyonların ise konuşmayı, Haşim Kılıç’ı ve Anayasa Mahkemesi’ni değersizleştirmeye yönelik bilinçli bir girişim olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin uluslararası alanda saygınlığını koruması ve kalıcı toplumsal barışın tesisi için devletin işleyen tüm kurumları ile demokratik hukuk devletinin ve evrensel hukukun ilkelerine uyması gerektiğini belirten Taşkın, “Nitekim modern dünyada devletleri güçlü kılan ve toplumları bir arada tutan temel yapı taşı bireyin hak ve özgürlüklerini merkeze alan adil bir yönetim anlayışıdır.” dedi.

Taşkın, yakın zamana kadar birey odaklı ve daha özgürlükçü bir anlayış getirmeyi hedefleyen başta Anayasa ve temel yasalardaki değişikliklerin uygulamaya konulamadığını, bunun toplumsal barışı ve adalet duygusuna inancı zedeleyecek uygulamaların yaygın bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Taşkın, bu yanlışlıkların bir an önce durdurulmasını ve telafi edilmesini istediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar