Kuraklık nergis yetiştiricilerini vurdu

Türkiye’nin dört bir yanından kar kış haberleri gelirken Mersin‘in Silifke ilçesinde bahar havası yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kuraklık nergis yetiştiricilerini vurdu

Türkiye’nin dört bir yanından kar kış haberleri gelirken Mersin‘in Silifke ilçesinde bahar havası yaşanıyor. Yağış olmaması çiftçileri zor durumda bırakırken, nergis yetiştiricileri havaların kurak gitmesi nedeniyle verimde büyük düşüş yaşandığını aktardı.

Silifke’nin Atayurt Beldesi’nde 30 dönümlük alanda nergis yetiştiren Muhammet Çalışkan, verimde aşırı bir düşüş yaşandığını söyledi. Çalışkan, “Normalde bizim bu bölge ılıman bir iklime sahiptir. Ama bu yıl aksine ya havalar çok sıcak yada ayaz, yani kuru soğuk geçiyor. Yağmura hasret kaldık. Bu yıl yağmurun yağmaması nedeniyle nergisler çiçek açmadı. Yurdun dört yanından talep var ama elimizde çiçek yok.” dedi.

Çalışkan, 25-30 yıl önce hobi olarak başladığı işin 10 yıldır ticaretini yaptığını kaydetti. Silifke de havaların genelde güneşli olduğunu belirten Çalışkan, “Burası cennet köşesi. Kışın ortasında millet karla soğukla boğuşurken, biz bahar havasında gün geçiriyoruz.” diye konuştu.

4 baş soğanla başladığı işini büyüterek 30 dönüme yaydığını aktaran Çalışkan, önceleri pazar konusunda sıkıntı yaşadığını ancak bu sorunu aştığını ifade etti.

Nergis toplayan kadınlar ise havaların kurak gitmesi nedeniyle bu yıl verimin düşük olduğunu belirterek, “İşimizi çok seviyoruz. Mis gibi nergis kukularının arasında çalışıyoruz.“ diye konuştular.
CİHAN

Yorumlar