Kundaklanan Muhammediye Camii'ne CHP'den ziyaret

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) İstanbul Yönetimi, Esenyurt'ta geçtiğimiz günlerde kundaklanan Muhammediye Camii'ni ziyaret etti. Cami imamı ve cemaatine geçmiş olsun dileğinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye'de mezhep...

Google Haberlere Abone ol
Kundaklanan Muhammediye Camii'ne CHP'den ziyaret

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) İstanbul Yönetimi, Esenyurt'ta geçtiğimiz günlerde kundaklanan Muhammediye Camii'ni ziyaret etti. Cami imamı ve cemaatine geçmiş olsun dileğinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye'de mezhep savaşı çıkartma gayretinde olanlar bulunduğunu söyledi.

Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP İstanbul İl ve Esenyurt ilçe yöneticileri, Salı günü kundaklanıp kütüphane bölümü ateşe verilen Muhammediye Camii'ni ziyaret etti. Cami cemaatinin teravih namazını kılmasını bekleyen Salıcı, avluda İmam Hamza Aydın ve cami cemaatiyle bir araya geldi. Cemaatle birlikte çay içip sohbet eden Salıcı'ya bir vatandaş, yaşanan son olay sebebiyle tedirgin olduklarını aktardı.

Saldırı sonrası İmam Hamza Aydın'ı telefonla arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu açıklayan Salıcı, bizzat gelip olay yerini görmek, geçmiş olsun dileklerini iletmek için geldiklerini söyledi. İslam dininde bütün ibadethanelerin kutsal olduğunu, korunduğunu belirten Salıcı, "Hiçbir ibadethaneye saldırı dini inancımızda yoktur. Bu sadece camiler için cemevleri için geçerli değildir. Başka dinlerin ibadethaneleri için de geçerlidir. Bütün ibadethanelerin hepsi bu ülkede yaşayan inananların ya da inanmayanların hepimizin aynı Allah’a ibadet ettiği ya da hep beraber saygı duyduğu yerlerdir. İbadethanelere yönelik herhangi bir saldırı hangi mezhebin hangi dinin ibadethanesi olursa olsun hep beraber karşısında durmamız gereken bir durum. Üstelik Muhammediye camisinde ekstradan bir olay var bir süre önce kendini bilmezler hoca efendiyi aslında şuanda Irak’ta ve Suriye’de yaşananları andırır bir şekilde tehdit ediyorlar. Açık bir şekilde sizin burada yapmış olduğunuzu biz İslam dininde görmüyoruz diyorlar. Bunu şiddetle daha sonra ortaya koyacaklarını ifade eden sözler söylüyorlar. Kimin Müslüman olup kimin Müslüman olmadığını yargılama hakkı kimsenin değildir. İslam'da bir yarış o da kimsenin haddi değildir." dedi.

Son bir ayda ibadethanelere yönelik saldırılar ile mezhep kavgası çıkartılmak istendiğini dile getiren Salıcı, "Türkiye’de bir mezhep kavgasını ya da Türkiye’de kardeş kavgasını ön plana çıkarmaya çalışan birileri olduğu kanaatindeyiz. Bizler bu oyuna düşmeyeceğiz. Caferi kardeşlerimiz bu ülkenin binlerce yıldır beraber yaşadığımız hep beraber aynı tanrıya ibadet ettiğimiz insanlarımız. Biz kardeşiz biz dayanışmamızı her halükarda göstereceğiz. Bugün Caferi camisine oldu yarın bir Sünni camisine olabilir ya da bir Sinagog’a da olabilir. O zamanda biz aynı şekilde biz dayanışmamızı göstermeye devam edeceğiz. Burada Bizim gibi Cumhuriyet Halk Partililerin duyarlı olması anlaşılır. Ama ben daha fazlasını İslam inancı üzerinden siyaset yaptığını söyleyen siyasi partilerden de bekliyorum. Bizim gösterdiğimizden daha fazla duyarlılığı göstermelerini talep ediyorum. Eğer bu kardeş kavgası burada kapatılacaksa önüne geçilecekse ibadethanelerimiz hepimizin olacaksa bunu için toplumun bütün kesimleri bu konuda duyarlılık göstermesi gerekiyor. Emniyet görevlilerinin bir an önce bu saldırı gerçekleştirenleri hukukun, yargının önüne çıkarması gerekiyor“ şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Salıcı, İmam Hamza Aydın ve beraberindekilerle birlikte kundaklanan cami içerisinde incelemelerde bulundu. CİHAN

Yorumlar