Kumbaradaki paralarıyla Afrika’ya su kuyusu açıyorlar

Şanlıurfa Çağlayan Okulu öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri parayı Afrika’da su kuyusu açmak için bir araya getirdi. Öğrenciler harçlıkları ile topladıkları 8 bin lirayı, Afrika’da kuyu açmak için Kimse Yok Mu Derneği'ne verdi....

Google Haberlere Abone ol
Kumbaradaki paralarıyla Afrika’ya su kuyusu açıyorlar

Şanlıurfa Çağlayan Okulu öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri parayı Afrika’da su kuyusu açmak için bir araya getirdi. Öğrenciler harçlıkları ile topladıkları 8 bin lirayı, Afrika’da kuyu açmak için Kimse Yok Mu Derneği'ne verdi.

Şanlıurfa’da faaliyet yürüten Özel Çağlayan İlk ve Ortaokulu öğrencileri, kumbaralarını Afrika’da suya susamış insanlar için açtı. Öğrenciler, 300 milyon insanın susuzluktan kıvrandığı kıtadaki insanların su ihtiyacını gidermek için kumbaralarındaki harçlıklarını bağışladı. Öğretmen ve velilerin de destek verdiği kampanyada 8 bin lira toplandı. Öğrenciler, toplanan parayı Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Şanlıurfa Şubesi yetkililerine teslim etti.

Kimse Yok Mu Şube Müdürü Fevzi Şahin, toplanan bağış ile öğrenciler adına Afrika’da bir su kuyusu açılacağını söyledi. Şahin, “Afrika’da 300 milyon insan temiz su kullanamıyor. Temiz Su Projesi'yle bu insanların dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, destekleri ile açacağımız su kuyusunun belgesini kendilerine takdim edeceğiz.” dedi.

Okul Müdürü Mustafa Üsküplü ise öğrencilerin dayanışma örneği sergilediklerini belirtti. Üsküplü, ”Bu projelerle hem çocuklarımızın sosyal bilinçleri gelişiyor hem de paylaşmayı öğreniyorlar. Ülkemizden çok uzaklarda sıkıntı yaşayan insanlara yardımcı olmamız bir insanlık borcudur.“ şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar