Kum heykel çalışması 10 Mayıs'ta tamamlanacak

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca Mahallesi'nde 2 hafta önce başlayan kum heykel çalışmasının 10 Mayıs'ta tamamlanacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kum heykel çalışması 10 Mayıs'ta tamamlanacak

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca Mahallesi'nde 2 hafta önce başlayan kum heykel çalışmasının 10 Mayıs'ta tamamlanacağı bildirildi. Ilıca'da Dinozor Park ve Akvaryum Sergi alanı yanında yapılan kum heykel yapım çalışmasında 10 heykeltıraş görev yapıyor.

Kum heykeller, kum heykel alan ve tasarım uzmanı heykeltraş Mehmet Akabalı tarafından şekillendiriliyor. Kum heykelleri, heykeltıraşlar Şahatbay Türkmen Savaş, Birant Kazak, Fırat Uysal, Arzu Türk, Kadir Tavas, Gamze Getiz Suna, Yusuf Alabar, Berfun D. Tanrıbuyurdu Akabalı, Eylül Nice Akabalı ve Selçuk Yılmaz yapıyor. 10 Mayıs'ta tamamlanacak olan sergi alanında Alanya Kalesi, Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Kapadokya Peribacaları, Kremlin Sarayı, Mısır Piramitleri ve Pegasus Atı heykellerinin yer alacağı belirtildi.

Manavgat Kumheykel alan ve tasarım uzmanı heykeltıraş Mehmet Engin Akabalı, yaptığı açıklamada, kum heykel çalışmasına 2 hafta önce başladıklarını, tamamlanmasının ise 10 Mayıs'ta sona ereceğini söyledi. Şiddetli yağmur ve fırtına yaşanmadığı sürece kum heykellerin ekim ayı sonuna kadar duracağını belirten Akabalı, toplumda son yıllarda kum heykel sanatına karşı halkın ilgisinin artmasını sevindirici bulduklarını kaydetti.

Akabalı, "Kum heykel yapımı zor da olsa zevkli bir uğraş. Kum heykel sergisiyle yerli ve yabancı turistler Side Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı, Alanya Kalesi gibi bölgenin tarihi ve kültürel varlıklarını kum heykel sanatıyla yakından tanımış olacak. Kum heykel çalışması tamamlanınca bölgenin yoğun ziyaretçi akınına uğrayacağına inanıyoruz. Şimdiden meraka bağlı ziyaretler başladı. Bu ilgi biz heykeltıraşları mutlu ediyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar