'Kültürünü kendi dilinle göster' projesi Hakkari’de gerçekleştirildi

Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen "Show Your Culture Through Your Own Language/Kültürünü Kendi Dilinle Göster"...

Google Haberlere Abone ol
'Kültürünü kendi dilinle göster' projesi Hakkari’de gerçekleştirildi

Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen "Show Your Culture Through Your Own Language/Kültürünü Kendi Dilinle Göster" projesi Hakkari’de gerçekleştirildi.

Polonya, İtalya, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Romanya ve sonradan katılan Kırgızistan ile toplam 7 ülkenin ortak olduğu projeye Hakkari’de start verildi. Her ülkeden 5'er katılımcının katıldığı eylem komşu ülkelerle ağ kurma ve ismi "Show Your Culture Through Your Own Language/Kültürünü Kendi Dilinle Göster" projesi kapsamında 8 günlük süre kapsamında çeşitli etkinliklerle tanıtıldı. Her ülke kendi gecesini düzenleyerek atasözü, tekerleme, halk şarkısı ile sözlü edebiyat eserleri, düğün, hastalık, bayram, özel durumlarda söylenen sözler ve yöresel kıyafetlerini giyerek, kendi dilinde öğreterek kendi ülkelerini tanıttılar. Hakkarili gençler gelen misafirlere Kürtçe ve Türkçe olarak Hakkari kültürünü öğretmeye çalıştı.

Hakkari merkezde bulunan bir otelde bir araya gelen gençler Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof . Dr. Ebubekir Ceylan ile bir araya geldi. Söyleşide Hakkari kültür üzerine konuşuldu. Rektör Ebubekir Ceylan, misafir öğrencilere; “Hakkari’nin bakir bir doğaya sahip, birçok yerinde dört mevsimin bir arada yaşanıyor ve çok zengin bir kültüre sahiptir. Hakkari bazı medya organlarında gösterildiği gibi bir yer değil. Bu güzel kent sizin gibi gençlerin buraya gelip gittikten sonra, buradaki güzellikleri kendi ülkelerinize anlatmanızla aşılacaktır” dedi.

Daha sonra Hakkari üniversitesinin ismini ve logosunu içeren kupa, üniversiteyi tanıtan kitapçığı ile Hakkari balı gibi hediyeler verildi. CİHAN

Yorumlar