Kültür ve Turizm Müdürü Tari: Adana turizmde dip yaptı

Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, potansiyeli olmasına rağmen Adana’nın turizmde 'dip' yaptığını söyledi. Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki turizm sektörünün temsilcileri, Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) ve TÜRSAB Adana...

Google Haberlere Abone ol
Kültür ve Turizm Müdürü Tari: Adana turizmde dip yaptı

Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, potansiyeli olmasına rağmen Adana’nın turizmde 'dip' yaptığını söyledi.

Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki turizm sektörünün temsilcileri, Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) ve TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu’nun (BYK) organize ettiği iftarda bir araya geldi. Şirin Park Otel'de düzenlenen iftarın ev sahipliğini ADRO Başkanı İsa Akdağ ile TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin, yaptı. Yemeğin ardından, toplantı salonuna geçen turizmciler, turizmdeki soruları ve çözüm önerilerini konuştu. ADRO Başkanı İsa Akdağ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz bölgesinin 5 ilinin de kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de Adana’nın hakkettiği değere ulaşmadığını, turizmde dip yaptığını ifade ederek, "Sektörü canlandırmak için çalışmalara başladık. World Travel Chanel Tv’yi Adana’ya davet ettik. Bölgeyi dünya turizmine tanıtmak istiyorsak Adana’da bir turizm fuarı düzenlemeliyiz." diye konuştu.

Mersin Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da sponsor desteğine önem verilmesinin yanında, kurumların birlikte çalışması gerektiğini bildirdi. Bölgeyi asıl kurtaracak olanın inanç turizmi olduğunu vurgulayan Karahasanoğlu, Demre, Meryem Ana ve St. Paul karşılaştırmasını yaptı. Yörük Müzesi çalışmalarının olduğunu aktaran Kabahasanoğlu, Kızkalesi’nin UNESCO‘ya dahil edilmesi için başvurduklarını ve son olarak bir sonraki toplantının Mersin’de yapılmasını talep etti.

Osmaniye Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tapur da fuarlara birlikte katılınması gerektiğini vurgulayarak, "Fuarlarda ajansların desteği ile bir Kilikya grubu kurulmalı ve birlikte hareket edilmelidir.” dedi. Tapur, aynı zamanda etkinliklere bölge illerinin de davet edilmesi gerektiğini kaydetti.

Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ise konuşmasına jeopark çalışması hakkında bilgi vererek başladı. STK ve yerel yönetimlerin desteğinin önemi anlatan Işıkgör, inanç turizmine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Bölgenin kurtuluşu için ortak bir yol haritası ile ilerlenmeli. Ayrıca, bir hac yolu çizilmeli." dedi.

TÜRSAB Mersin BYK Başkanı İbrahim Kırmızıer de gerçekçi olunması gerektiğini vurgulayarak, bölgenin çıkış yolunun inanç turizmi olması gerektiğini aktardı. Son olarak söz alan TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin ise yetkililerden bölgeyi hazırlamalarını isteyerek, "Yetkililer yöreyi turizme hazırlasınlar, bizlerde pazarlayalım. Sizler elimize materyal verin, satılacak somut veriler verin gerekirse 36 BYK toplantısını burada da yapar bölgeyi satacağımıza hep birlikte söz veririz." dedi.

Bu arada, toplantıda Doğu Akdeniz çanağında yer alan illerin birlikte hareket etmeleri için Doğu Akdeniz Turizm Platformu’nun (DATUP) kurulması ve ilki Adana’da gerçekleştirilen bu toplantıların 3 ayda bir yapılması kararlaştırıldı. DATUP’un kurulması için de ADRO Başkanı İsa Akdağ’a yetki verildi.

CİHAN

Yorumlar