Kültür ve Turizm Bakanlığı önce istemediği Alo 176’yı yeniden aldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bazı bakanlıklara ait atıl durumdaki kısa telefon numaralarını geri aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanlığı önce istemediği Alo 176’yı yeniden aldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bazı bakanlıklara ait atıl durumdaki kısa telefon numaralarını geri aldı. Önceki yazışmalarda BTK’ya "Alo 176 numarasını kaldırabilirsiniz" diyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, numaranın kaldırılmasının ardından yeni bir yazı yazarak, ‘numaramızı yeniden istiyoruz” dedi. Bunun üzerine BTK, geri çekme kararından 14 gün sonra aldığı kararla 176’yı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devretti.

    BTK Yetkilendirme Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı rapor doğrultusunda geçtiğimiz 2 Ocak’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsisli bulunan 123 kısa numarasını, Türkiye Belediyeler Birliği'ne tahsisli bulunan 134 kısa numarasını, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli bulunan 176 kısa numarasını ve İçişleri Bakanlığı'na tahsisli bulunan 199 kısa numarasının geri aldı.

    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ NUMARASINI GERİ ALDI

    İlgili bakanlıkların ‘olur’undan sonra alınan karara rağmen kültür ve Turizm Bakanlığı, BTK’ya yeniden müracaat ederek ‘numaramızı istiyoruz’ dedi. Bunun üzerine BTK, Yetkilendirme Dairesi Başkanlığı’nın raporunu 'Numaralandırma Yönetmeliği' kapsamında ele alarak 176 kısa numarasının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi' hizmet adıyla tahsis edilmesi hususuna karar verdi. CİHAN

Yorumlar